Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Het Grote Koffietijd Paasontbijt
Of brunch, of lunch.. je geniet er de hele dag door van!

Voor de gevulde eitjes met advocaat en witte chocolade 
Voor x personen

Ingredienten
Voor de mousse van witte chocolade:
150 gram witte chocolade
1 citroen
3 eieren
40 gram suiker
250 ml slagroom  

Voor de advocaat
100 gram brandewijn
100 gram kristalsuiker
100 gram eigeel  

Lege eierschalen  

Bereiding

We gaan eerst de chocolademousse maken want deze moet nog 6 uur opstijven. Laat de chocolade au bain-marie smelten en laat het daarna iets afkoelen. Splits daarna de eieren boven een ontvette kom en klop eiwitten in deze kom met de helft van de suiker stijf. Dit kan met de hand, maar dat duurt wel lang, of met een keukemachine.
Klop in een andere kom de slagroom lobbig met de andere helft van de suiker. Spatel dan het eiwit door de room en roer de chocolade er voorzichtig door tot het alles goed is opgenomen.
Laat het daarna circa 6 uur opstijven in de koelkast in een spuitzak.  

Voor de advocaat meng je alles samen in een kommetje en deze ga je al roerende au bain-marie verwamen tot 85 graden zodat het kan garen. Daarna zet je de kom ik koud water en blijf je kloppen tot de advocaat koud is.
Als er stukjes inzitten, kun je het mengsel eventueel zeven. Bewaar de advocaat  in een spuitzak goed afgesloten in de koelkast tot gebruik.  

Om een mooi rond dopje van de eieren af te "snijden" koop je een clack ei-onttopper! Daarna spoel je ze goed uit en vul je ze weer met de witte chocolademousse en het advocaat.


Brioche met spinazie zalm en gepocheerd ei
Voor x personen

Ingrediënten
1 brioche
10 plakken gerookte zalm
200 gram spinazie
5 eieren
Sushi azijn  

Bereiding
Zet een grill pan op het vuur en verwarm deze en zet een pan met ruim water op het vuur en breng aan de kook.
Snijd ondertussen de brioche in halve stukken en grill deze in de gril pan als hij goed heet is met wat olie.
Bak ondertussen de spinazie kort in een koekenpan en breng dit op smaak met wat zout.
Beleg de gegrilde brioche met de spinazie en wat plakjes gerookte zalm en zet dit weg tot gebruik.
Pak nu een klein glas, vul deze met de sushi azijn en giet deze in de pan met water. Draai daarna het vuur laag. We gaan nu het ei pocheren. Breek alvast een ei voorzichtig in een klein bakje. Breng met de garde een kolk in het water en giet hier voorzichtig het ei in. Nu komt het moeilijkste gedeelte, geduld hebben en vanaf blijven. Na ongeveer 4 minuten kom het ei langzaam los van de bodem. Haal dan het ei uit het water met een schuimspaan, leg het eitje eventueel op een beetje keukenpapier zodat hij niet meer heel vochtig is en serveer het ei daarna boven op de brioche. Besprenkel het met een beetje zeezout en versgemalen peper en serveer direct!


Çilbir 
Voor 4 personen    

Ingrediënten
4 grote verse eieren
450 gram Griekse yoghurt
2 el witte ui
2 el verse koriander
2 el dille
2 teentjes knoflook
1 el chipotle of cayennepeper
6 el ongezouten boter
maldon zout
vers gemalen zwarte peper
Plat turks brood of donker boeren brood geroosterd.  

Bereiding 
Rasp de knoflook, snijd de ui, koriander en dille fijn en meng ze in de Griekse yoghurt. Breng het op smaak met het maldon zout en vers gemalen zwarte peper.
Zet een klein pannetje op het vuur en smelt hierin de boter. Voeg zodra de boter is gesmolten de chipotle of cayennepeper toe samen met een flinke snuf maldon zout. Zet het dan op een sudderpitje of een heel laag vuur zodat de boter niet donker kleurt.
Dan gaan we de ondertussen de eieren pocheren. Vul een diepe steelpan voor twee derde met koud water en een scheut witte wijnazijn en breng dat aan de kook.
Breek een kakelvers ei in een kopje en laat deze als het water kookt voorzichtig in het water glijden.
Draai dan meteen het vuur laag! Je mag in het water alleen nog kleine belletjes zien. Pocheer het ei in 2 tot 3 minuten, zo blijft het eigeel zacht. Als je een wat steviger eigeel lekker vindt, laat je het eitje iets langer pocheren
Haal het ei uit het water met een draad- of schuimspaan en laat het uitlekken op wat keukenpapier.
Verdeel de aangemaakte Griekse yoghurt over vier kommen en leg de gepocheerde eieren erop. Besprenkel de eieren royaal met de chipotle- of cayenneboter.
Maak de eieren af met een takje groen of wat vers gesneden koriander en serveer de Turkse eieren met vers geroosterd Turks brood!
Eet smakelijk!


Feest smoothies voor pasen
Voor 4 smoothies

Ingrediënten
1 pakje bevroren mango (250 gram)
1 pakje bevroren blauwe bessen (250 gram)
1 pakje bevroren aardbeien (225 gram)
1 liter yoghurt
Vloeibare honing
Eventueel een blaadje munt ter garnering  

Bereiding
We gaan drie kleuren smoothies maken. Dit is heel makkelijk en naast dat het heel lekker is, ziet het er super feestelijk uit! Perfect voor Pasen!
In de blender doe je de blauwe bessen samen met 330ml yoghurt. Hier voeg je een theelepel honing aan toe. Zet de blender aan en laat hem goed doordraaien tot alles glad is. Verdeel dit over 4 glazen.
Maak de blender schoon met heet water en droog hem goed af. Nu gaan we de tweede kleur maken met de mango. Doe wederom 330 ml yoghurt erbij en honing naar smaak. Blend het weer tot een gladgeheel en verdeel het voorzichtig over de vier glazen, bovenop de blauwe bessen.
Als laatste is de aardbei aan de beurt. Maak weer eerst je blender schoon en doe de aardbeien, met het laatste beetje yoghurt en wederom een theelepel honing in de blender. Blend tot het glad is en schenk het in de 4 glazen. Je hebt nu als goed is “drie-kleuren-smoothies”. Maak af met een blaadje munt bovenop en drinken maar!


Roze duivelse eieren
Voor 20 gevulde eitjes  

Ingrediënten
250 ml rodewijnazijn
1 rauwe rode biet, geschild en in blokjes
2 el suiker
10 zwarte peperkorrels
1 tl zout
1 laurierblad
10 eieren
3 el mayonaise
1el pittige mosterd
2 el zure room
enkele takjes dille, grof gehakt  

Bereiding
Breng in een pan 750 ml water aan de kook met de azijn, biet, suiker, peperkorrels, het zout en laurierblad. Laat dit afgedekt gedurende 15 minuten zachtjes koken. Na 15 minuten giet je het af, vang je het vocht op en dit laat je het afkoelen tot het lauwwarm is.
Zet weer een pan met water op en kook hierin de eieren in 10 minuten hard, laat ze daarna schrikken onder de koude kraan.
Pel de eieren en laat ze in de ijskast 2 uur marineren in het bietensap. Pas op! Laat de eieren niet veel langer marineren, want dan worden ze rubberachtig en niet lekker.
Na 2 uur dep je de eieren droog en halveer je ze in de lengte. Wip de eierdooiers eruit en prak deze in een kommetje met de mayonaise, mosterd en zure room tot een glad mengsel. Breng het op smaak met zout en versgemalen peper.
Vul de eiwitten met het dooiermengsel en garneer het af met de verse dille.

 

Eieren schilderen

Ingrediënten
uienschillen
paar blaadjes fluitenkruid
eieren
panty
elastiek
azijn
olijfolie

Bereiding
Eerst zet je een pan met water en uienschillen op, dit laat je zachtjes pruttelen. Vervolgens plak je met water een takje/blaadje fluitenkruid op een ei, let erop dat je de goede kant van het takje op het ei hebt. Trek hier een stukje panty overheen en draai hem stevig aan. Knoop hem dicht met of zonder elastiek.
Doe dan een scheutje azijn bij het water en laat de eieren zo'n 10 minuten koken. Daarna haal je ze eruit en leg je ze in koud water. Daarna haal je de panty eraf en wrijf je het eitje een beetje op met een doekje met olijfolie.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.