Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Hugo’s Picknickmand
Hugo geeft inspiratie voor een goed gevulde picknickmand. Een broodje, een salade en een soepje: laat de zon maar schijnen!

 

Clubsandwich Spicy Salmon 

Ingrediënten:

  • 3 eetl. mayo
  • 1 theel. chilipoeder
  • 2 limoenen
  • 1 avocado
  • Een halve komkommer
  • 8 sneetjes casino wit
  • 6 plakjes gerookte zalm
  • Ook nodig: 4 lange saté prikkers

Bereidingswijze: 

Meng de mayonaise met de chilipoeder, het sap en de zest van 1 limoen. Breng op smaak met zout en peper. Maak de avocado schoon en snijd in dunne plakjes. Schaaf dunne plakken van de komkommer. 

Besmeer de boterhammen dun met de chilimayonaise en beleg met de komkommer, zalm en avocado. Sluit af met een lege boterham. Duw iets aan en snijd de korstjes eraf. Snijd overdwars doormidden en prik er de satéprikkers in. 

Jar salade Gerookte kip 

Ingrediënten:

  • 2 eetl. witte balsamico-azijn
  • 1 theel. mosterd
  • 1 eetl. honing
  • 5 verse frambozen
  • 100 ml olijfolie
  • 1 bakje kleine trostomaten
  • Een halve komkommer
  • 1 rode ui
  • 1 kropsla
  • 1 stuk gerookte kip
  • 50 gram pecannoten

Ook nodig:

  • een weckpot of andere goed afsluitende pot of beker

Meng de azijn met de mosterd, honing en 5 geplette of gepureerde frambozen. Giet er al kloppend met een garde de olijfolie bij tot je een gebonden dressing hebt. Breng op smaak met zout en peper en giet de dressing onder in de pot.

 Snijd de tomaten in partjes en stop ze in de pot. Snijd de komkommer in schuine plakjes en de ui in dunne ringen, en leg die bovenop de tomaten. Was en scheur de sla en stop ook in de pot.

Snijd de kip in dunne plakjes en leg op de sla. Rooster de pecannoten in droge koekenpan met wat zout, laat afkoelen en dek daar de salade mee af en sluit de pot en houdt koel in de koelkast. 

Schud voor gebruik de pot goed door elkaar en serveer direct. 

Aspergesoepje met amandelen en ham

  • 1.2 liter kippenbouillon
  • 8 witte asperges, geschild
  • 100 ml room
  • 2 plakjes asperge- of gekookte ham, in dunne reepjes
  • 1 bosje bieslook, fijngehakt
  • 50 gr amandelschaafsel, geroosterd

Ook nodig:

  • staafmixer,
  • hittebestendige thermoskan 

Breng de bouillon aan de kook en leg de asperges erin. Kook 5 minuten door en zet dan het vuur uit. Laat de asperges 15-20 minuten in de pan liggen met de deksel erop tot ze gaar zijn.

Verwijder twee asperges uit de pan en leg apart. Pureer met een staafmixer de overige asperges door de bouillon, voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout. Schenk de soep in een hittebestendige thermoskan.

Snijd de achtergebleven asperges in dunne stukjes en meng met de ham, bieslook en amandelschaafsel. Voeg deze mix toe nadat je de soep hebt ingeschonken.

Eet smakelijk! 

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.