Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Hugo's borrelplank
Hugo maakt voor de laatste uitzending een gezellig plank met lekkere kaasjes, worstjes en twee eigen recepten: spinazie en feta taart en gehaktballetjes met salsa verde.

Ingredienten zonnige spinazie en feta taart:

  • 450 g diepvries spinazie, ontdooid
  • 2 lente-uitjes
  • 2 eetl. Dille
  • 2 tenen knoflook
  • 400 g feta
  • 1 citroen
  • 1 theel. zeezout
  • peper, naar smaak
  • 2 rollen bladerdeeg, vers
  • bloem, om te bestuiven
  • 1 ei 

Bereidingswijze:

Laat de spinazie ontdooien en doe in een vergiet. Druk zoveel mogelijk vocht uit de spinazie. Dit kan eventueel ook door de spinazie in een schone theedoek te doen en het vocht eruit te knijpen.

 Hak de lente-uitjes, dille en knoflook fijn en doe in een kom. Verkruimel de feta boven de kom in kleine stukjes. Rasp de citroen boven de kom. Voeg de spinazie toe en breng het geheel op smaak met het zout en de peper. 

Vouw de twee rollen het bladerdeeg uit op een stuk bakpapier en rol beide iets uit tot 1 a 2 centimeter dikte. Gebruik eventueel bloem om plakken te voorkomen. Om het bladerdeeg als een rondje te krijgen pak je de grootste pan deksel die je hebt en die op het bladerdeeg past. Leg de deksel op de het bladerdeeg en snijd met een mes rondom uit. Herhaal dit ook met het andere stuk bladerdeeg zodat je 2 even grote ronde cirkels bladerdeeg hebt.

Leg 1 cirkel bladerdeeg op je werkblad. Breek het ei, roer met een vork los en smeer de randen van de cirkel in. Pak het spinaziemengsel en verdeel dit over het deeg. Houdt ongeveer 4 cm langs de rand over. Leg de tweede cirkel bladerdeeg op het mengsel en druk de randen rondom goed aan zodat je een gesloten pakket hebt.

Druk de randen van een waterglas in het midden van de cirkel zodat de afdruk zichtbaar is maar je niet door het bladerdeeg heen drukt.

 Snijd met een mes het deeg in vier stukken maar laat de cirkel in het midden intact. Snijd vervolgens elk stuk in vier kleinere stukken, waarbij je weer de cirkel intact laat. Het bladerdeeg bestaat nu uit een kleine cirkel met daaraan 16 stengels.

 Pak nu het uiteinde van een stengel, trek iets uit en draai vervolgens 3 a 4 keer om tot een spiraal. Druk de uiteinden goed aan op het bladerdeeg. Herhaal dit met alle stengels. Mocht het deeg breken dan is het waarschijnlijk te warm geworden en moet het eerst in de koelkast teruggekoeld worden voordat de stengels tot spiraal gedraaid worden.

Verwarm de oven voor tot 200 graden.

Bestrijk het deeg met het overgebleven ei en bak in 30 tot 35 minuten goudbruin en krokant af.

Ingredienten gehaktballetjes met salsa verde : 

  • 2 tenen knoflook
  • 2 bossen gemengde groene kruiden, zoals peterselie, koriander, basilicum en/of dille
  • 3 eetl. Kappertjes
  • 80 g walnoten, geroosterd
  • 1 ei
  • 1 eetl. Paprikapoeder
  • 2 theel. Zout
  • 5 eetl.  Olijfolie
  • 100 g panko, Japans broodkruim
  • 400 g rundergehakt
  • 1 citroen
  • Peper

 Bereidingswijze:

Rasp 1 teen knoflook fijn boven een grote kom en 1 teen knoflook fijn boven een kleine kom. De grote kom is voor het gehaktmengsel en de kleine kom voor de salsa verde. 

Hak de kruiden fijn en verdeel in gelijke delen over de twee kommen. Hak de kappertjes fijn en doe â…“ van de kappertjes in de kleine kom en de rest in de grote kom. Hak de walnoten fijn en voeg toe aan de grote kom. Voeg aan de grote kom ook het ei, de paprikapoeder, het zout ,1 eetlepel olijfolie en de panko toe. Roer door elkaar.

 Voeg nu het gehakt toe aan de grote kom, kneed door elkaar en rol er balletjes van in de gewenste grootte. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de balletjes rondom bruin en gaar.

Maak ondertussen de salsa verde af door de citroen te raspen boven de kleine kom. Voeg ook het sap toe en de overige 2 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de salsa verde bij de gehaktballetjes.

Eet smakelijk!

 

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.