Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Indiase butter chicken met pittige ananas
Een romige Indiase klassieker met pittige ananas

Ingrediënten

Butter chicken  
75 g ongezouten cashewnoten
500 g kipfilet, in stukjes
1 el garam masala
2 cm gember, geraspt
3 el Griekse yoghurt
2 el ghee
1 grote ui, fijngesneden
3 teentjes knoflook, fijngesneden
1 tl kardemompoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl kaneelpoeder
1 tl chilipoeder
400 g tomatenblokjes
150 ml slagroom
50 g roomboter
300 g basmatirijst
4 kleine naanbroden
½ komkommer, in plakjes
½ bosje koriander, geplukt
zout, peper  

Ananas
1 ananas
1 el poedersuiker
2 el chilipoeder
1 el kerriepoeder
zout
1 bosje munt, in reepjes gesneden  

Extra nodig: keukenmachine, staafmixer  

Bereiding
Maal de cashewnoten fijn in de keukenmachine. Meng met de kip, garam masala, gember en yoghurt en laat afgedekt minstens 1 uur marineren in de koelkast.
Verwarm de helft van de ghee in een braadpan en voeg de kip toe (bewaar de marinade) en bak de kip tot deze bruin is. Haal uit de pan, voeg de rest van de ghee toe en fruit hierin de ui, knoflook, kardemom, komijn, kaneel en chilipoeder. Giet de marinade, tomatenblokjes en slagroom erbij en breng aan de kook. Haal de staafmixer door de saus en breng op smaak met zout en peper. Schep de kip terug, verwarm nog circa 10 minuten en roer dan de roomboter door de saus.  
Schep de ananas in een kom en meng met de suiker, chilipeper en kerrie. Breng op smaak met zout. Laat minstens 20 minuten marineren. Roer de munt erdoor.  
Breng een pan water met zout aan de kook en kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.  
Verwarm de oven en bak de naan volgens de bereidingswijze op de verpakking.   
Serveer de butter chicken met de ananas, de rijst, het naanbrood en de komkommer. Garneer met koriander.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.