Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Indisch AVG’tje
Han Go laat ons zien hoe je een Indonesisch 'AVG'tje' maakt met gehakt, aardappelpuree en ketjap.
 
Ingrediënten:
 
  • 300g halfom gehakt 
  • 1 ui gesnipperd 
  • 1 paprika, klein gesneden 
  • 400g sperziebonen (vers, kant en klare zak) 
  • 125g champignons 
  • 4 eieren
  • 2 theel. gehakte knoflook 
  • 1 eetl. olie 
  • klontje boter 
  • zout & peper
  • eetl. sambal/sriracha, optioneel 
  • 125ml ketjap
  • 25ml water 
  • aardappelpuree 
 
Bereidingswijze:
Kook de sperziebonen 10 minuten en zeef er uit. Kook de eieren in hetzelfde kookvocht (om energie te besparen) 7 minuten en schrik ze en koel deze af in koud water. Bereid de aardappelpuree volgens gebruiksaanwijzing. Pak een braadpan met rand en rooster de ui, paprika en champignons 3 minuten. Voeg een eetlepel olie toe en het gehakt, de knoflook en eventueel wat (eetlepel) sambal of Sriracha. 
 
Bak alles op middelhoog vuur tot het gehakt gaar is en voeg de gekookte sperziebonen toe. Laat alles heet worden en voeg de ketjap en het water toe. Maak op smaak met zout en peper en laat het geheel zachtjes pruttelen terwijl je de eieren pelt en in partjes snijd. Doe het gehaktgerecht in een warme schaal of serveer in de pan en leg de eipartjes bovenop. Optioneel: Druppel over de ei een mix van zoete chilisaus en ketjap en garneer met gesneden bieslook.
 
Eet smakelijk

Delen
Recepten
Kip met gemberbier-soja dressing en een frisse salade
Dit kiprecept uit ‘Midnight Chicken’ van Ella Risbridger maakte Hugo eerder dit seizoen ook al, maar was direct favoriet van Caroline. Speciaal voor Caroline’s laatste uitzending 5 Uur Live maakt Hugo deze overheerlijke drumsticks nog een keer, samen met een frisse salade.
Recepten
Crème brûlée met pure chocolade, dadel, rozenwater en granaatappel
Hidde deelde zijn recept voor crème brûlée met Mounir Toub en hij maakte een variatie op de klassieke variant. Vandaag kookt Hidde dat recept en maakt hij crème brûlée met pure chocolade, dadel, rozenwater en granaatappel. Dit recept is afkomstig uit het kookboek Lekker Arabisch
Recepten
Asperges met gegrilde boleten en venkel en snelle bearnaisesaus
Hugo presenteert vandaag zijn eigen krat vol mooie Nederlandse producten. Hij kookte daaruit asperges met gegrilde boleten en venkel en snelle bearnaisesaus.
Recepten
Auberginecarpaccio
Jigal maakt een gerecht met zijn favoriete groente: de aubergine. Hij laat zien hoe divers deze groente is met auberginecarpaccio.
Recepten
Patrick’s favoriete Italiaanse pasta
Omdat het alweer de laatste week van het seizoen is maakt Hugo de hele week de favoriete vakantiegerechten van Daphne, Patrick en Caroline. Vandaag maakt hij een gerecht voor Patrick: Italiaanse Pasta! Deze recepten komen uit ‘Home Made Basics’ van Yvette van Boven.
Recepten
Thaise mihoensalade met knoflookgarnalen
London maakt een frisse mihoensalade met een Thaise dressing en kleurrijke groente.
Recepten
Manti
Hugo maakt het favoriete gerecht van Daphne: Manti. Deze traditionele Turkse deegkussentjes zijn gevuld met gehakt en worden geserveerd met een lekkere, maar simpele yoghurtsaus.
Bekijk meer
Meer bekijken
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.