Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Kip met gemberbier-soja dressing en een frisse salade
Dit kiprecept uit ‘Midnight Chicken’ van Ella Risbridger maakte Hugo eerder dit seizoen ook al, maar was direct favoriet van Caroline. Speciaal voor Caroline’s laatste uitzending 5 Uur Live maakt Hugo deze overheerlijke drumsticks nog een keer, samen met een frisse salade.

 

Ingrediënten voor de kip:

  • 60 ml gemberbier
  • 30 ml lichte sojasaus
  • 2 tl chilivlokken
  • ½ el misopasta
  • 100 gr verse gember
  • 6 tenen knoflook
  • 1 kg kipdrumsticks
  • 1 el sesamzaad
  • Grof zeezout naar smaak 

Ingrediënten voor de salade:

  • 50 ml kokosmelk
  • rasp en sap van 2 limoenen
  • 2 eetl. sesamolie
  • 1 cm gember, geschild en fijngehakt
  • 75 g waterkers
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 200 g bimi (aspergebroccoli), geblancheerd
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes
  • ½ Spaans pepertje, fijngehakt
  • Handje koriander, fijngehakt

Bereidingswijze voor de kip:

Klop het gemberbier, de sojasaus, chilivlokken en misopasta door elkaar en een grote kom. Schil de gember en pel de knoflook. Rasp ze fijn in de kom. Roer alles door elkaar. Doe de kip in de kom en roer het mengsel goed. Keer de kip een paar keer in de marinade tot hij goed bedekt is. Dek de kom af en zet de kip minstens een uur in de koelkast.  

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Leg de gemarineerde kip met het vel omlaag in een braadslee en schenk er een eetlepel van de marinade overheen. Voeg ook de geraspte gember en knoflook toe. Zet de kip in de oven voor 45 minuten, schenk er na 10 minuten nog een eetlepel van de marinade overeen. Herhaal dit na 10 minuten en keer de kip een keer om, gebruik hiervoor een tang. Strooi de eetlepel sesamzaad over de kip en eventueel wat zout. Zet nu nog 25 minuten terug in de oven.

Haal de kip uit de oven, laat iets afkoelen en serveer. 

Bereidingswijze voor de salade:

Meng voor de dressing de kokosmelk, het limoenrasp en -sap, de sesamolie en gember in een kommetje. Zet apart. Meng voor de salade alle ingrediënten door elkaar. Schenk vlak voor het uitserveren de dressing over de salade.

Eet smakelijk!

 

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.