Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Knapperige crostini's met chimicurri
Heerlijke krokante hapjes met twee soorten beleg

Voor 8 personen  

Ingrediënten
2 stuks ribeye 
1 rode peper 
1 bosje platte peterselie 
4 tenen knoflook 
1 rode ui 
2 takjes verse oregano 
4 el rode wijnazijn 
1 aubergine 
1 rode paprika 
1 courgette 
1 stuk zachte geitenkaas
2 takjes rozemarijn 
1 ciabatta 
Olijfolie 
Zout en peper 

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
We gaan eerst de chimichurri maken, snipper hiervoor de rode ui, twee tenen knoflook, de rode peper, peterselie en de oregano en meng dit alles in een kommetje samen met de rode wijnazijn.
Verhit in een koekenpan de olijfolie en smelt een klontje boter mee. Bak hierin de entrecote aan tot het een mooi bruin kleurtje heeft en laat het daarna rusten onder folie. Als je het vlees nu meteen zou snijden, of opeten, verlies je veel vleesvocht (en smaak) en wordt het vlees taai. Als je het even laat rusten, dan verbindt het vleesvocht zich weer met de eiwitten en heb jij een smakelijker stukje vlees.
Snijd de aubergine, rode paprika en courgette in dunne plakken en gril deze in een goed hete grillpan die je hebt ingevet met wat olie, zout, peper en knoflook. Leg de gegrilde groentjes weg tot gebruik.
Snijd de ciabatta in schuine plakjes in rooster deze in de oven tot ze mooi goud en knapperig zijn.
Meng nog wat olie door de chimichurri.
Bedek de helft van de crostini’s met de gegrilde groenten en geitenkaas en maak het af met wat chimichurri. Bedenk de andere helft van de crostini’s met dungesneden plakjes ribeye en maak ook deze af met wat chimichurri.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.