Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Koreaanse Pizza
Met ei en Loygogipaddenstoelen

Voor 2 pizza’s  

Ingrediënten
Voor de Loygogisaus:
1 vingerlengte verse gember
1 appel
2 tenen knoflook
2 el donkere sojasaus
2 el gochujang (Koreaanse chilipasta)
2 el rietsuiker
2 el rijstwijn
zwarte peper
1 el sesamolie
2 el zonnebloemolie
3 el koud water
200 gram paddenstoelen, gemengde  

Voor het pizzadeeg:
360 gram type 00-meel
7 gram droge gist
1 tl basterdsuiker
1 tl zout
2 el olijfolie
220 ml lauwwarm water
bloem
2 el semolina (griesmeel van durumtarwe)
1 el maïzena
2 el koud water

Om te beleggen:
2 verse chilipepers
200 gram mozzarella
2 el olijfolie
4 eieren
Paar stengels lente-ui

Extra benodigdheden: eventueel een pizzasteen voor in de oven  

Bereiding
We gaan eerst de loygogisaus maken om daar de paddenstoelen in te marineren.
Schil de gember en hak hem daarna fijn. Rasp vervolgens de appel (het liefst met een mandoline). Pel de knoflooktenen, hak ze fijn en meng het samen met alle ingrediënten voor de Loygogisaus in een kom door elkaar. Veeg de paddenstoelen schoon, snijd ze in plakjes en doe deze in de saus om ze vervolgens minimaal een half uur te marineren bij kamertemperatuur.
Voor het deeg doe je het meel samen met de gist, de suiker, het zout en de olie in een kom en roer je alles stevig door. Doe vervolgens driekwart van het water erbij en gebruik je handen om alles tot een uniform deeg te kneden. Zorg ervoor dat het een beetje plakkerig blijft. Als je hiervoor meer water moet toevoegen, is dat geen probleem.
Haal het deeg uit kom en leg het op een met bloem bestoven werkblad om het vervolgens nog zo’n 8 minuten lang op het werkblad door te kneden. Laat dan het deeg op een warme plek rijzen. Als je een oven hebt met een rijsstand, kun je die gebruiken. In een half uur zou het deeg ongeveer verdubbeld moeten zijn.
Gebruik een lepel om de paddenstoelen uit de marinade te scheppen en doe ze in een andere kom. Giet vervolgens de loygogisaus in een pan en breng hem aan de kook. Doe de maïzena in een kopje en roer het water er doorheen. Verlaag het vuur, voeg het maizenapapje al roerende toe en bindt hiermee de saus. Als het de gewenste dikte heeft, zet je het vuur uit en laat je de saus afkoelen.
Verwarm de oven na het rijzen van het deeg voor op 275 graden.
Bestuif het werkblad met wat bloem en verdeel de deegbal in twee gelijke delen. Gebruik je handen om alle lucht uit het deeg te drukken. Strooi wat semolina op het werkblad en rol het deeg er op uit tot je twee pizzabodems hebt met elk een doorsnede van 40 cm.
Snijd de pepers in ringetjes en de mozzarella in stukken. Verdeel de loygogisaus over de pizzabodems en zorg dat je wat ruimte overhoudt bij de randen. Beleg de pizza's met de stukken mozzarella, de paddenstoelen en de peper  en laat per pizza twee stukjes vrij. In deze “kuiltjes” komen straks de eieren. Smeer de randen van de pizza in met wat olijfolie en druppel vervolgens nog wat extra olijfolie over de hele pizza.
Bak de pizza’s af in de oven op de pizzasteen of op een met bakpapier beklede bakplaat. Na 5 minuten breek je de eieren in de kuiltjes om daarna de pizza in nog 5-7 minuten gaar te bakken. Als je een pizzasteen gebruikt, breek dan de eieren meteen in plaats van halverwege. Verkort de baktijd in dat geval tot 7 minuten.
Snijd ringetjes lente-ui voor de garnering en serveer de pizza’s zo snel mogelijk nadat je ze uit de oven hebt gehaald.
Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.