Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Kruimelkoek
met amandelen.

Ingrediënten:
200 g gepelde amandelen, 150 g blank en 50 g bruin
200 g koude boter in stukjes
Rasp van 1 citroen
250 g bloem
150 g polentameel, fioretto (fijn) of bramata (grof)
2 eierdooiers
170 g suiker + 15 g extra
Eventueel grappa  

Bereiding:
Hak de blanke amandelen grof. Doe alle ingrediënten in een grote kom, behalve de bruine amandelen en 15 gram suiker. Kneed de ingrediënten kort tot een onsamenhangend deeg. Het moet aanvoelen als vochtig zand. Verwarm de oven voor op 175 °C. Hou een stuk bakpapier onder de kraan en wring het uit. Bekleed er een ronde bakvorm met een doorsnee van 28 centimeter mee. Dit is handiger dan invetten, omdat je hiermee straks de sbrisolona voorzichtig uit de vorm kunt tillen, zonder dat ze breekt. Strooi het deeg in de bakvorm en verdeel het losjes. Versier de sbrisolona met de bruine amandelen en druk ze licht aan. Bak de kruimelkoek in ongeveer 50 minuten gaar. Blijf erbij om te controleren of je de koek af moet dekken met ovenpapier, om te hard bruinen aan de bovenkant te voorkomen. Til de sbrisolona uit de vorm en laat afkoelen op een rooster. Strooi er de overgebleven suiker over en eventueel besprenkel je de koek vlak voor je hem eet met grappa.

 

Het boek kan je hier bestellen.

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.