Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Labneh met pistache en granaatappel
Uit het kookboekenweekgeschenk!

Ingrediënten
500 g volle geitenyoghurt
500 g Turkse yoghurt
1 tl zout
Handje pistachenoten
Handje granaatappelpitten
1 takje munt, blaadjes gehakt
olijfolie
Silan of granaatappelstroop
1 tl soemak
2-4 laffa's of pita's

Bereiding
Plaats de kaasdoek over een kom en schenk beide soorten yoghurt in de doek. Roer door elkaar met het zout. Breng de punten van de doek bij elkaar en knoop dicht met een touwtje. Hang het buideltje op in de koelkast, met een kom er onder. Als dat niet lukt, leg hem dan in een zeef. Laat 24 uur uitlekken.
Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan. Laat afkoelen en hak grof. Verdeel ongeveer de helft van de labneh met een lepel over eenplat bord. Strooi er de pistachenootjes, granaatappelpitten en gehakte muntblaadjes over overheen en besprenkel met olijfolie en silan. Maak af met een snuf soemak en serveer met laffa of pita.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.