Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Lemon posset met shortbread
De makkelijkste pudding die geen pudding is!

Voor 4 personen

Ingrediënten
Voor de lemon posset:
250 ml slagroom
50 gram suiker
Sap van 1 citroen  

Voor het shortbread:
250 gram bloem
100 gram semolina
225 gram boter, op kamertemperatuur
100 gram suiker
0.25 tl zout
Poedersuiker voor bestrooien
75 gram lemon curd  

Bereiding
Meng in een pan de slagroom en de suiker en zit dit op een laag vuur. Als het begint de koken, laat je het nog 1 minuutje doorkoken en daarna zet je het vuur uit.
Meng vervolgens het sap van 1 citroen (en eventueel wat van de rasp) hierdoor. Het mengsel wordt nu nog wat dikker. Schenk het daarna in mooie kommetjes en zet het gedurende een paar uur in de koelkast.
Vet een bakvorm in van 30x23 centimeter.
Meng ondertussen de bloem, de semolina en zout in een grote kom. Voeg de suiker en boter hieraan toe en kneed met je vingertoppen door tot je er een bal van kunt vormen en leg het in de ingevette bakvorm. Prik het deeg meerdere malen in met een vork, om te voorkomen dat het tijdens het bakken bol gaan staan. Zet het deeg vervolgens in de koelkast en laat het minimaal 1 uur rusten tot het deeg afgekoeld is.
Verwarm de oven voor op 160 áµ’C.
Haal de bakvorm uit de koelkast en bak het shortbreaddeeg in ongeveer 35 minuten lichtbruin en gaar. Laat de koek een paar minuten in de vorm afkoelen voordat je het in mooie repen snijd. Dan haal je ze uit de vorm en laat ze nog even op een rooster of wat bakpapier afkoelen.
Bestrooi de shortbreads met poedersuiker en leg op elk stukje een toefje lemon curd en serveer het naast de lemon posset.
Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.