Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Lente borrelplank
Een heerlijk lente borrelplankje voor 6 personen

Voor 6 personen  

Vegetarische paté (vegan)
Ingrediënten
200 gram zongedroogde tomaten in olie uitgelekt (ongeveer 15-20 stuks)
200 gram walnoten 6-8 uur of een nacht geweekt in koud water
10 salieblaadjes gesneden
zeezout versgemalen
zwarte peper

Bereiding
Doe alle ingredienten met 2 eetlepels schoon water in een foodprocessor of gebruik een staafmixer.
Mix dit tot je een glad resultaat hebt. Is het wat te dik? Voeg wat extra water toe.
Schep het mengsel in een luchtdichte glazen pot. Nu kun je het in de koelkast (ruim) een week bewaren.  


Makreel salade
Ingrediënten
2 avocado’s
200 gram komkommer (½ komkommer)
250 gram gerookte makreel
80 gram crème fraîche
8 takjes koriander, fijngehakt
geraspte schil van 1 limoen
peper en zout
1 el wit sesamzaad
1 tl mosterdzaad

Bereiding
Halveer de avocado’s, schep voorzichtig het vruchtvlees eruit en bewaar de avocadoschillen.
Snijd 200 gram van het avocadovlees in kleine blokjes en doe hetzelfde met de komkommer.
Pluk de makreel en meng het visvlees met de crème fraîche, koriander, mosterdzaad, geraspte limoenschil en de komkommer- en avocadoblokjes.
Proef en breng de salade op smaak met peper en zout. Maak het daarna af met het sesamzaad.  


Groene asperges in een spekjasje

Ingrediënten
1 bos groene asperges
boter
1 citroen (sap)
200 gram gerookt spek (in dunne plakjes)
olie
zout en peper  

Bereiding
Zet een pan met ruim water, citroensap en een flinke snuf zout op.
Snijd ondertussen de harde uiteinden van de asperges en halveer ze hierna. Kook ze in 10 minuten beetgaar en spoel ze daarna kort af met koud water.
Wikkel telkens twee asperges in een plakje spek. Kruid ze met peper en bak de pakketjes rondom bruin in een scheutje olie (je kan de asperges ook kleiner snijden als je ze te groot vindt).  

Twintig maïskoekjes 
Ingrediënten
150 gram zelfrijzend bakmeel
1 ei
200 ml amandelmelk
400 gram uitgelekte maïs
0.5 rode peper
1 klein uitje
Handjevol peterselie
50 gram geraspte belegen kaas
Zeezout

Bereiding
Maak een beslag van het bakmeel, het ei, de amandelmelk en een snufje zout. Snipper het uitje en hak de peper fijn en voeg deze toe aan het beslag. Als je van pittig houdt, kun je ook een hele peper gebruiken!
Voeg de goed uitgelekte maïs en de geraspte kaas toe aan het beslag en breng het op smaak met wat zeezout en gehakte peterselie. Zorg ervoor dat alles goed verdeeld is door het hele beslag.
Zet een grote koekenpan op het vuur en verhit hierin wat olijfolie.
Leg lepels beslag in de pan en bak de maïskoekjes aan weerszijden goudbruin. Je kan dus meerdere koekjes tegelijk bakken.
Bewaar ze in de koelkast of eet ze meteen op.  


Verse kruiden kwark

Ingrediënten
2 el olijfolie
0.5 tl kurkumapoeder
1 bakje Alpro Go on kwark of sojayoghurt
1 bakje muntblaadjes, fijn gehakt
pistachenoten, fijngehakt (2 handjes vol)
1 bakje tijm
2 tl komijnzaadjes
1 bakje bieslook, fijn gesneden
1 el sumak
Peper en zout
Vleugje citroensap  

Bereiding
Meng een eetlepel olijfolie met de kurkumapoeder en een vleugje citroensap en laat dit even staan.
Hak ondertussen de verse munt fijn en snijd de bieslook. Stamp de komijn en gedroogde tijm in een vijzel fijn of maal in een hakmolen. Vermeng dit vervolgens allemaal met de sumak en de gehakte pistachenootjes.
Schep nu de yoghurt of kwark in een kom en giet de geelkleurige olijfolie erover heen. Strooi nu alle andere andere ingrediënten over de yoghurt. Je kunt alles door elkaar roeren of de dip zo laten en serveren.        

Humus van tuinbonen
Ingrediënten
250 gram tuinbonen
een takje bonenkruid
2 el olijfolie
2 teentjes knoflook
2 el tahin (sesampasta)
1 el citroensap
2 el fijngehakte verse koriander
cayennepeper
zout
kookvocht van de bonen  

Bereiding
Kook de tuinbonen in een pan met ruim water. Als ze klaar zijn, giet je ze af maar vang je het kookvocht op. Die heb je later nog nodig.
Meng de tuinbonen met de olijfolie, citroensap, fijngesnipperde knoflook, tahin, cayennepeper en zout in een blender of keukenmachine. Meng alles kort tot er zich een stevige pasta vorm met een ruwe structuur. Vind je de humus te dik? Voeg nu eventueel nog wat kookvocht toe.
Proef de humus en breng het eventueel nog op smaak met wat zout of cayennepeper.
Serveer de humus royaal bestrooid met fijngesneden koriander bij vers brood.          

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.