Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Lente salade met gepocheerde ei
En een dressing van ansjovis.

Voor 4 personen  

Ingrediënten
4 eieren
1 krop sla (rode eikenblad groene of kropsla)
1 blikje anjovis filets
3 el witte balsamico azijn
1 tl mosterd
2 el limoensap
5 el olijfolie (plus wat extra) 
1 zakje sugarsnaps
0,5 ciabatta
2 sjalotjes
Zout en peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snipper de sjalotjes en 6 ansjovis filets en ze meng met de azijn, het limoensap en de mosterd. Klop dit goed door terwijl je druppel voor druppel de olijfolie eraan toevoegt. Proef de dressing en maak hem af met zout en peper.
Scheur het brood in stukjes en rooster krokant in een oven met wat olijfolie, zout en peper.
Zet een pan met water en een scheutje azijn op. Zodra het water kookt, zet je het vuur laag en pocheer je de eitjes hierin.
Gril ondertussen de sugarsnaps kort in een hete grillpan.
Maak de sla aan met wat dressing en verdeel over diepe borden of kommetjes.
Verdeel de croutons en sugarsnaps over de sla en leg daarboven op een gepocheerd eitje en eventueel nog wat extra ansjovis.
Eet smakelijk!

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.