Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Mexicaanse wrap met gegrilde haring, tomatensalsa en koriander
Hugo maakt vandaag een heerlijk gerecht met haring in nieuwe stijl ofwel, Hollandse Nieuwe Stijl! En het gerecht heeft zelfs een Mexicaans tintje!

 Kijk hier voor meer recepten!

Ingrediënten:

  • 4 tomaten
  • 1 ui
  • 1 bosje koriander
  • 1 limoen
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 theel. gerookt paprikapoeder
  • 200 g crème fraîche
  • 8 verse haringen
  • 8 kleine maistortilla’s

 

Ook nodig:

  • Blender of staafmixer
  • Grillpan 

Bereidingswijze:

Verwijder de zaadjes uit de tomaat en snijd de tomaat in kleine blokjes. Snipper de ui, hak de helft van het bosje koriander fijn en pers het sap uit de limoen. Meng de ui, koriander en limoensap door de tomaat. Breng op smaak met peper en zout

Maal in de blender de knoflook en de rode peper (eventueel zaadjes verwijderd) fijn. Voeg de paprikapoeder en crème fraîche toe met wat zout en draai tot een gladde crème. 

Verhit de grillpan hoog vuur. Gril hierop de haringen aan 1 kant tot er grillstrepen ontstaan.

Bak de tortilla’s in een droge hete koekenpan totdat ze iets verkleuren. Dit duurt ongeveer 1 minuut per kant. Houd ze warm in een schone droge theedoek.

Neem een tortilla en schep er een lepel crème in. Leg daar een haring op en een lepel van de tomatensalsa. Maak af met wat verse koriander.

Eet smakelijk!

Delen
Recepten
Kip met gemberbier-soja dressing en een frisse salade
Dit kiprecept uit ‘Midnight Chicken’ van Ella Risbridger maakte Hugo eerder dit seizoen ook al, maar was direct favoriet van Caroline. Speciaal voor Caroline’s laatste uitzending 5 Uur Live maakt Hugo deze overheerlijke drumsticks nog een keer, samen met een frisse salade.
Recepten
Crème brûlée met pure chocolade, dadel, rozenwater en granaatappel
Hidde deelde zijn recept voor crème brûlée met Mounir Toub en hij maakte een variatie op de klassieke variant. Vandaag kookt Hidde dat recept en maakt hij crème brûlée met pure chocolade, dadel, rozenwater en granaatappel. Dit recept is afkomstig uit het kookboek Lekker Arabisch
Recepten
Asperges met gegrilde boleten en venkel en snelle bearnaisesaus
Hugo presenteert vandaag zijn eigen krat vol mooie Nederlandse producten. Hij kookte daaruit asperges met gegrilde boleten en venkel en snelle bearnaisesaus.
Recepten
Auberginecarpaccio
Jigal maakt een gerecht met zijn favoriete groente: de aubergine. Hij laat zien hoe divers deze groente is met auberginecarpaccio.
Recepten
Patrick’s favoriete Italiaanse pasta
Omdat het alweer de laatste week van het seizoen is maakt Hugo de hele week de favoriete vakantiegerechten van Daphne, Patrick en Caroline. Vandaag maakt hij een gerecht voor Patrick: Italiaanse Pasta! Deze recepten komen uit ‘Home Made Basics’ van Yvette van Boven.
Recepten
Thaise mihoensalade met knoflookgarnalen
London maakt een frisse mihoensalade met een Thaise dressing en kleurrijke groente.
Recepten
Manti
Hugo maakt het favoriete gerecht van Daphne: Manti. Deze traditionele Turkse deegkussentjes zijn gevuld met gehakt en worden geserveerd met een lekkere, maar simpele yoghurtsaus.
Bekijk meer
Meer bekijken
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.