Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Miljoenenhapje
Groningse eierballen voor de winnaars van de Nationale Postcode Loterij.

Ingrediënten
Doosje kwartel eitjes 
3 eieren 
125 gram bloem 
Truffel mayo
Bieslook, vers 
Dragon, vers 
Plantaardige frituur olie 
12 oesters 
Zwartkuit of kaviaar 
Bakje Hollandse garnalen 
2 citroenen 
1 limoen 
75 gram room boter
500 ml visbouillon
Paneermeel
Panko  

Bereiding
Smelt de roomboter en gaar daar de bloem in. Neem een halve liter koude visboulion en schenk deze scheut voor scheut bij de roux. Roer dat tot er een gladde, egale massa ontstaat. Open de oesters, snij in stukjes en voeg samen met de garnalen toe aan de pan. Hak de dragon en bieslook en voeg deze samen met wat zwarte peper en beetje limoenzest toe aan de massa. Roer goed door en laat op een plaatje afkoelen in koelkast.
Prik ondertussen de kwarteleitjes aan de bolle kant met een naald in en kook ze 4 min en laat ze schrikken in koud water.
Pel de eitjes en neem een bolletje van de afgekoelde ragout.  Vouw de ragout om het eitje heen. Haal de eierbal door een los geklopt eitje en de paneermeel. Frituur op 180 graden voor ongeveer 2/3 minuten. Check of de eitjes een lekker knapperig korstje hebben! Serveer met de truffel mayo waar nog wat Citroensap doorheen zit.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.