Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Mocktails
Een Roze peperkorrels-mocktail en een Tournée Minérale

Ingrediënten
Voor de roze peperkorrel-siroop:
200 gram suiker
250 ml water
1 el roze peperkorrels

Voor de roze limonade:
200 gram suiker
1250 ml water
250 ml vers citroensap
60 ml grenadinesiroop

Voor de roze peperkorrels-mocktail:
sodawater/water met prik
citroenschijfjes
3 el crushed ice

Voor één Tournée Minérale:
20 ml limoensap
100 ml water
40 ml vlierboesem
8 basilicumblaadje
3 el crushed ice kaneel (stokjes en poeder)

Extra benodigdheden: cocktailshaker

Bereiding
Eerst maak je de roze peperkorrel-siroop. Verhit in een kleine pan alle ingrediënten hiervoor en breng het aan de kook. Kook het gedurende 2 minuten op hoog vuur en zet daarna het vuur uit. Laat de vloeistof vervolgens volledig terug koelen.
Als het helemaal afgekoeld is, giet je de vloeistof door een hele fijne zeef om alle peperkorrels en restjes te verwijderen. In een luchtdichte weckpot kun je deze vloeistof wel 2 weken in de koelkast bewaren.
Maak dan de roze limonade door alle ingrediënten te mengen tot de suiker goed is opgelost. Vul een glas met de crushed ice, 3-4 eetlepels van de roze peperkorrelsiroop en evenveel van de limonade als sodawater. Je kan een beetje spelen met de hoeveelheid om erachter te komen wat je het lekkerste vindt. Versier het glas met een schuifje verse citroen.

Voor de Tournée Minérale kneus je de basilicum en doe je het samen met de vlierbloesem, het water, het limoensap en een snuifje kaneel in de cocktailshaker. Wees voorzichtig met de kaneel, deze gaat snel overheersen! Sluit de shaker en schud hem krachtig heen en weer. Giet de vloeistof daarna door een zeefje en schenk het in een leuk glas. Voeg de crushed ice toe en garneer het glas met een roosje basilicum en een kaneelstokje.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.