Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Naan met baba ganoush en frisse yoghurt dip
Lekker voor de lunch of bij de soep!

Ingrediënten

Naan
300 gram bloem
300 gram halfvolle kwark
½ eetlepel zout
½ bosje koriander
Olijfolie

Baba Ganoush
1 aubergine
1 teen knoflook
1 el tahin (sesampasta)
Sap van een 1/2 citroen
1 theelepel komijn
½ theelepel ras el hanout
Peper en zout
Olijfolie

Yoghurtdip
200 ml yoghurt
Halve komkommer
Munt 1 teen knoflook
Zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 80 graden, zet op de ‘hete lucht-stand’. Snijd de koriander heel fijn, hoe fijner hoe beter. Meng alle ingrediënten in een kom en kneed tot een soepel deeg. Verdeel de deeg bol nu in 10 gelijke stukken. Maak van ieder stuk een bolletje.       
Pak een grillpan, verwarm hierin wat olijfolie. Druk de bolletjes op de hete grillpan plat, zo plat mogelijk. Bak in gedeeltes, de broodjes aan beide zijden voor 4 minuten. Leg de naan broodjes als ze gegrild zijn op een ovenplaat. Schuif in de oven en houd hierin de Naan broodjes warm tot serveren.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aubergine en prik er gaatjes in met een vork. Bestrijk de aubergine met olijfolie en rooster de aubergine in ongeveer 3 kwartier gaar in de oven.
Haal de aubergine uit de oven en laat deze iets afkoelen. Snij de groente doormidden en schraap het vruchtvlees er uit. Hak dit fijn met een mes en doe het in een schaaltje. Voeg de tahin, komijn, ras el hanout en het sap van een halve citroen toe. Hak de knoflook fijn en meng dit door de aubergine dip. Breng de baba ganoush op smaak met peper en zout en serveer het met brood.

Schil de komkommer en snijd doormidden. Schraap met een lepeltje de kern eruit en rasp de komkommer. Snijd de knoflook heel fijn. Doe de yoghurt in een kom en roer de komkommer, knoflook, munt en zout erdoor.

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.