Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Onigiri gevuld met walnotenmiso
Japanse rijstballetjes gemaakt van sushirijst gevuld met een geurige walnotenmiso.

Ingrediënten:

  • 400 gr sushirijst
  • 2 vellen nori

Voor de walnotenmiso:

  • 120 gr walnoten
  • 1 el bruine rijstmiso
  • 1 el witte miso (heb je deze niet, verdubbel de bruine miso)
  • 2 ½ el bruine rijstsiroop
  • 1 tl rijstazijn

Bereingswijze:

Verhit de oven tot 200 graden Celsius.  

Doe de rijst in een middelgrote pan met deksel en overgiet hem met lauwwarm water. Ga met je handen door de rijst tot het water troebel is. Giet de rijst af en herhaal het spoelen en afgieten tot er helder water af komt. Overgiet de rijst nu met warm water en laat hem 5 minuten weken. Giet de rijst af, doe hem weer in de pan en voeg 440 ml water toe. Zet de pan met het deksel erop op hoog vuur, breng de rijst aan de kook en zet het vuur meteen zo laag dat het water nog net kookt. Laat tien minuten koken. Neem de pan van het vuur en laat gesloten nog 10 minuten stomen.

Leg als de rijst stroomt de walnoten op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 6 minuten in de oven. Haal de eruit en laat ze afkoelen. Doe beide soorten miso on een blender of keukenmachine en voeg de bruine-rijstsiroop en de azijn toe. Mix door de pulseknop een paar keer kort in te schakelen tot alles is gemengd. Voeg de geroosterde walnoten toe en mix ze met de pulseknop tot een grove pasta.

Maak nu de onigiri. Snijd de norivellen in 3 cm brede repen. Je hebt een schone plank nodig en een kom met water die groot genoeg is om je handen af te spoelen. Vorm met natte handen een bal van 100 gram gekookte sushirijst. Maak met je duim een diep gat in het midden. Druk ½ eetlepel walnotenvulling in het gat. Sluit het gat af met sushirijst en druk de bal stevig aan. Leg deze in het midden van een reep nori en draai de nori om de bal heen omdat het lijkt alsof hij een riem om heeft. Maak op dezelfde manier van de overgebleven rijst en nori nog 7 onigiri en serveer ze als lunch.  

Eet smakelijk!  

Dit recept is afkomstig uit het kookboek Azië van Meera Sodha.

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.