Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Otak otak
Een heerlijk Indonesisch visgerechtje

Ingrediënten
300 gram zeebaars
1 bananenblad
1 limoen
1 radijsje
Beetje zeekraal  

Voor de bumbu (kruidenpasta)
2 sjalotten
1 teen knoflook
3 cm kentjur
2 stengels citroengras
4 gepofte kemirinoten
70 gram geraspte kokos  

Bereiding:
Wrijf voor de bumbu de sjalotten, knoflook, kentjur, citroengras, kemirinoten en een snufje zout in een vijzel tot een pasta.
Snijd de zeebaars in gelijkmatige blokjes van 1 cm en meng ze grondig door de bumbu.
Snijd cirkels van 12 cm doorsnee uit het bananenblad, vorm en hoorntjes van en zet ze vast met een cocktailprikker. Zet ze in smalle, hoge glazen en vul ze met het vismengel.
Verhit de gril of steek een barbecue aan. Rooster de hoorntjes rondom tot de inhoud net gaar is, of stoom ze eventueel kort in een stoompan/stoomoven en rooster ze daarna.  
Serveer met een partje limoen, wat radijs en zeekraal.
TIP: Je kunt de zeebaars ook vervangen door garnalen! Meng dan een ei door de kruidenmassa zodat het goed bindt.  

Uit het kookboek “Beru Belanda” van Pascal Jalhay.

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.