Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Paddenstoelen stroganoff
Romige stroganoff van vlezige paddenstoelen. Dit recept komt uit het boek Veg van Jamie Oliver.

Ingrediënten:  

  • 400 gr gemengde paddenstoelen 
  • 1 rode ui  
  • 2 tenen knoflook  
  • 4 zilveruitjes  
  • 2 cornichons  
  • 4 takjes verse bladpeterselie  
  • Olijfolie  
  • 1 el kappertjes  
  • 50 ml whisky /cognac  
  • ¼  tl gerookte-paprikapoeder  
  • 80 gr crème fraîche

Bereidingswijze:  

Maak de paddenstoelen schoon en scheur in grotere stukjes. Pel de rode ui en de knoflook en snijd ze in dunne ringen en plakjes. Snijd de zilveruitjes en cornichons flinterdun. Pluk en snipper de peterselieblaadjes en snijd de steeltjes fijn.  

Zet een grote, droge koekenpan met antiaanbaklaag met de paddenstoelen en rode ui op hoog vuur, schud de pan om ze uit de spreiden en bak ze 5 minuten terwijl je regelmatig roert, zo komt de nootachtige smaak goed los. Sprenkel er 1 eetlepel olie over en doe de knoflook, zilveruitjes, cornichons, peterseliesteeltjes en kappertjes erbij. Schenk na 3 minuten de whisky of bourbon en kantel de pan voorzichtig om de vlam in de pan aan te laten slaan, of steek voorzichtig aan met een lucifer, pas op je wenkbrauwen! Voeg nadat de vlammen zijn gedoofd ¼ theelepel paprikapoeder, crème fraîche en peterselie toe, meng alles goed. Giet een scheutje kokend water bij om het mengsel een mooie, sausachtige consistentie te geven en voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe.

Verdeel de stroganoff over de borden, strooi er een snufje paprikapoeder op en serveer met luchtige rijst.

Eet smakelijk!

 

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.