Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Paksoi Curry met kiwi chutney
London maakt een smaakvolle kiwi chutney voor bij zijn Paksoi curry.

Voor de Kiwi chutney

Ingrediënten

 

  • 1 kg kiwi's, geschild, fijngehakt
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 6 lange groene pepers, fijngehakt
  • 2 rode pepers, fijngehakt
  • 1 1/3 kopjes bruine suiker
  • 2 kopjes ciderazijn
  • 1/2 kop glace-gember, fijngehakt 
  • sap van 1 citroen
  • zout en peper

Bereidingswijze: 

Combineer alle ingrediënten in een grote pan.Breng al roerend aan de kook. Zet het vuur laag , medium stand.Laat ongeveer een uur sudderen of tot het ingedikt en ingekookt is. Giet in potten en laat afkoelen.

Paksoi Curry

Ingredienten

  • 4 kleine of 1 grote pak choy(s)
  • 1 ui, gesneden
  • 1 teentje knoflook, gesneden
  • 1 theelepel verse gember
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel currypoeder
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 1/2 theelepel venkelzaad, optioneel
  • een handje verse koriander (+ extra voor garnering)
  • een klein blikje kokosmelk (270 ml)
  • snufje zeezout

Bereidingswijze: 


Snijd de pak choy in kleine stukjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en gember. Bak dit voor 3-4 minuten. Voeg de komijn, kurkuma, curry en venkelzaad toe en bak 1 minuutje mee.
Doe de gesneden pak choy en koriander in de pan en mix goed met de kruiden, Schenk de kokosmelk erbij en breng licht aan de kook. Laat het geheel 10 minuutjes pruttelen.
Voeg nog wat zout toe naar smaak (en eventueel wat chilivlokken.) Serveer met rijst, naambrood of  een salade.

Eet smakelijk! 

Delen
Recepten
Kip met gemberbier-soja dressing en een frisse salade
Dit kiprecept uit ‘Midnight Chicken’ van Ella Risbridger maakte Hugo eerder dit seizoen ook al, maar was direct favoriet van Caroline. Speciaal voor Caroline’s laatste uitzending 5 Uur Live maakt Hugo deze overheerlijke drumsticks nog een keer, samen met een frisse salade.
Recepten
Crème brûlée met pure chocolade, dadel, rozenwater en granaatappel
Hidde deelde zijn recept voor crème brûlée met Mounir Toub en hij maakte een variatie op de klassieke variant. Vandaag kookt Hidde dat recept en maakt hij crème brûlée met pure chocolade, dadel, rozenwater en granaatappel. Dit recept is afkomstig uit het kookboek Lekker Arabisch
Recepten
Asperges met gegrilde boleten en venkel en snelle bearnaisesaus
Hugo presenteert vandaag zijn eigen krat vol mooie Nederlandse producten. Hij kookte daaruit asperges met gegrilde boleten en venkel en snelle bearnaisesaus.
Recepten
Auberginecarpaccio
Jigal maakt een gerecht met zijn favoriete groente: de aubergine. Hij laat zien hoe divers deze groente is met auberginecarpaccio.
Recepten
Patrick’s favoriete Italiaanse pasta
Omdat het alweer de laatste week van het seizoen is maakt Hugo de hele week de favoriete vakantiegerechten van Daphne, Patrick en Caroline. Vandaag maakt hij een gerecht voor Patrick: Italiaanse Pasta! Deze recepten komen uit ‘Home Made Basics’ van Yvette van Boven.
Recepten
Thaise mihoensalade met knoflookgarnalen
London maakt een frisse mihoensalade met een Thaise dressing en kleurrijke groente.
Recepten
Manti
Hugo maakt het favoriete gerecht van Daphne: Manti. Deze traditionele Turkse deegkussentjes zijn gevuld met gehakt en worden geserveerd met een lekkere, maar simpele yoghurtsaus.
Bekijk meer
Meer bekijken
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.