Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Pasta met paddenstoelen, salie en ei
Warme pasta met paddenstoelen voor in de winter.

Ingrediënten  
30 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
300 gram gemengde paddenstoelen
½ ui
2 tenen knoflook
10 blaadjes salie
Rasp en sap van ½ citroen
1 gedroogd pepertje
400 gram penne
2 eidooiers
100 gram geraspte
Parmezaanse kaas  

Bereiding
Week het eekhoorntjesbrood in ongeveer 200 milliliter warm water. Hak de verse paddenstoelen in grove stukken. Snipper de ui en knoflook, bak die in olijfolie aan en voeg dan de paddenstoelen toe. Haal het eekhoorntjesbrood uit het water en bak het mee. Bewaar het vocht. Snij de salie fijn, verkruimel het pepertje en voeg dit met het citroensap en de citroenrasp toe aan de pan. Breng het mengsel op smaak met zout en laat het ongeveer 8 minuten bakken tot het zacht is. Doe dan het vocht van het eekhoorntjesbrood in de pan. Kook intussen de penne gaar in zout water. Meng de eidooiers met ongeveer 75 gram geraspte Parmezaanse kaas en flink wat zwarte peper. Als de penne gaar zijn doe je een flinke scheut van het kookvocht bij de paddenstoelen. Breng de saus aan de kook en giet de penne af. Doe de penne in de hete pan, haal die van het vuur en roer het eimengsel door de hete pasta. Proef en voeg eventueel nog extra zout en peper toe. Serveer direct in diepe borden, met de rest van de Parmezaan.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.