Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Pasta pesto met pangrattato
Frisse pasta pesto met pangrattato: knapperige broodkruim.

Ingrediënten:

  • 2 tenen knoflook
  • 50 gr basilicumblaadjes
  • 15 gr pijnboompitten
  • 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 100 ml extra vergine olijfolie
  • 350 gr spaghetti
  • 1 handje semi zongedroogde tomaten
  • 150 gr veldsla  

Voor de Pangrattato: 

  • 1 ciabatta
  • 75 ml extra vierge olijfolie
  • De rasp van 1 biologische citroen
  • 1 rode peper, fijngehakt  

Bereidingswijze:

Scheur de ciabatta in stukken op een bakplaat en verdeel de olijfolie erover heen. Breng op smaak met peper en zeezout. Bak het brood in 10 minuten op 180 graden knapperig en goudbruin. Maak intussen de pesto.

Mix de knoflook, basilicumblaadjes en pijnboompitten fijn in een keukenmachine. Voeg in een straaltje beetje bij beetje de olijfolie toe. Voeg als laatste de Parmezaanse kaas toe en pulseer nog even kort. Houd de pesto even apart tot gebruik.   Kook de pasta beetgaar volgens aanwijzingen op de verpakking.  

Maal de geroosterde ciabatta tot broodkruim in een keukenmachine, maar niet té fijn. Voeg de citroenrasp en de fijngehakte rode peper toe. Kook de pasta af en bewaar wat van het kookvocht. Meng de pesto door de pasta en voeg een scheutje kookvocht toe. Verdeel de pesto op een bord en maak af met wat zongedroogde tomaten en de pangrattato. Lekker met wat veldsla aangemaakt met olijfolie extra vierge.  

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.