Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Pastinaak-wortelstamppot met oesterzwammen en hazelnoten
Een stamppot van wortel en pastinaak, met oesterzwam en hazelnoot.

Ingrediënten:

  •  600 gr pastinaak
  • 600 gr wortel 
  • 2  uien
  •  teentje knoflook
  • 1 tl  tijm
  • el mosterd
  • Scheutje melk
  • 20 gr boter
  • 150 gr oesterzwammen
  • 50 gr hazelnoten, geroosterd en fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

Schil de pastinaken en de wortels en snijd ze in stukjes. Kook ze in 18 a 22 minuten in een ruim water met een snufje zout gaar.

Snipper ondertussen de uien en hak de knoflook fijn. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui en knoflook bruin. Voeg de tijm toe aan de uien en bak even mee.

Giet de wortels en pastinaken af en doe ze terug in de pan. Stamp ze fijn en voeg de mosterd en het uienmengsel met de boter en vocht uit de pan toe. Schenk een beetje melk erbij totdat de stamppot lekker smeuïg is. Breng op smaak met peper en zout.

Bak de oesterzwammen in een scheutje olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Serveer de stamppot met wat oesterzwammen en de hazelnoten.

Eet smakelijk! 

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.