Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Patrick’s favoriete Italiaanse pasta
Omdat het alweer de laatste week van het seizoen is maakt Hugo de hele week de favoriete vakantiegerechten van Daphne, Patrick en Caroline. Vandaag maakt hij een gerecht voor Patrick: Italiaanse Pasta! Deze recepten komen uit ‘Home Made Basics’ van Yvette van Boven.

 

Ingredienten: 

  • 500 g spaghetti
  • Zeezout
  • 6 eetl. Boter
  • Sap en dungeschilde gele schil van 2 biologische citroenen, in reepjes
  • Versgemalen zwarte peper
  • 150 g zeekraal
  • 100 g fijngeraspte Parmezaanse kaas

 Bereidingswijze:

Kook de spaghetti in gezouten water in een ruime pan tot hij net al dente is (de pasta gaart nog verder in de saus!). Giet de spaghetti af en bewaar een beker (zeg 200-250 ml) kookvocht.

 Smelt de boter in een hapjespan met stevige bodem en voeg de reepjes citroenschil en een flinke draai gemalen zwarte peper toe. Draai het vuur laag. Voeg eerst al roerend het citroensap toe en vervolgens de spaghetti, zeekraal en Parmezaanse kaas. Blijf roeren tot de kaas is opgelost. Draai het vuur hoger, giet zoveel kookvocht in de pan dat de vloeistof bindt (dat heet officieel emulgeren) en een dun romig laagje saus aan de spaghetti plakt. Proef of er naar uw smaak nog wat zout door moet. 

Serveer de citroenpasta direct, bestrooid met peper en reepjes citroenschil. 

 Voor erbij:

1 verse focaccia

bord zelfgemaakte stracciatella* 

*Hak 1 bol burrata heel fijn. Roer er 2 eetlepels karnemelk door en vervolgens 50 a 60 milliliter slagroom. De kaas mag qua dikte net niet van een bord af lopen, maar moet er dikkig op blijven liggen als dunne yoghurt. Breng met een snuf zeezout op smaak.

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.