Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Penneschotel met pompoen en ricotta
Makkelijke zoete ovenschotel voor tijdens sinterklaas!

Ingrediënten
1 flespompoen, in stukken gesneden
olijfolie
2 teentjes knoflook, geschild en fijn gesneden
1 bosje verse basilicum, bladeren geplukt, stengels fijngehakt
400 g blikken gehakte tomaten zeezout
500 g gedroogde penne
vers gemalen zwarte peper
3 eetlepels ricotta kaas
750 ml biologische groentebouillon
150 g mozzarella
1 handvol Parmezaanse kaas, vers geraspt
2 takjes verse salie, bladeren geplukt  

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 ° C. Plaats de pompoen op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en laat het ongeveer 15 minuten in de hete oven gaar worden. Giet een scheutje olijfolie in een grote koekenpan, voeg de knoflook en basilicum toe en bak deze een paar minuten. Voeg je tomaten toe aan de pan, verpulver ze met een houten lepel en breng aan de kook. Voeg de geroosterde pompoen toe, breng aan de kook en laat het 10 minuten sudderen.
Breng ondertussen een grote pan gezout water aan de kook, voeg de penne toe en kook een paar minuten minder dan op het pakje staat. Giet af en gooi bij de saus. Scheur de basilicumblaadjes open en strooi ze in de pan met wat zout en peper. Roer de ricotta en de bouillon erdoor en breng het dan aan de kook.
Wrijf een grote bakplaat, ovenvaste pan of aardewerk schaal met olijfolie en lepel er alle pasta met saus in. Scheur de mozzarella over de penne en bedek met de Parmezaanse kaas. Wrijf de salieblaadjes in met een beetje olijfolie en leg dit erbovenop. Zet het in de voorverwarmde oven en bak gedurende 15 minuten of tot het goudbruin en bubbelend is. Serveer met een frisse groene salade.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.