Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Pita's met mas uni
een heerlijke pittige tonijnsalade met kokos van de Malediven

Voor 4 personen  

Ingrediënten
Voor de pita’s (8 stuks)
400 gram bloem
300 ml warm water
1 el olijfolie
1 el gedroogde gist
1 tl zout  

Voor de mas uni
1 rode ui
2 rode chilipepers
4 limoenen
1 tl zout
180 gram geraspte kokos
1 bosje koriander
4 blikjes tonijn in water (uitlekgewicht 160 gram)
Paar blaadjes ijsbergsla  

Bereiding
Voor de pita’s doe je 300 ml warm water in een maatbeker samen met 1 eetlepel gist. Roer dit kort en laat het enkele minuten staan op een warme plek.
In een keukenmachine met een deeghaak doe je het bloem, olijfolie en het gist/ water mengsel. Kneed dit tot een egaal deeg met de deeghaak. Voeg daarna het zout pas toe en kneed dit nog even door het deeg. Als je geen deegmachine hebt, kan je het natuurlijk ook gewoon ouderwets met de hand doen!
Verdeel het deeg nu in minimaal 6, maar het liefst 8 gelijke stukken en draai hier bolletjes van. Door een kommetje van je hand te maken, kun je dat gemakkelijk doen. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Strooi wat bloem over het aanrecht en rol de balletjes nu uit tot een rond broodje welke aan beide kanten bedekt is met een klein beetje bloem. Leg de ronde pita’s nu op de bakplaat en dek af met een theedoek. Zorg voor voldoende ruimte tussen de broodjes en gebruik indien nog meerdere bakplaten. Laat ze vervolgens zo’n 30 á 40 minuten rijzen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 230 graden.
Als de pita’s goed hebben gerezen, bak je ze in ongeveer 10 minuten af tot ze licht goudbruin zijn.
Verander de temperatuur van de oven naar 180 graden.
Verwijder de zaadlijsten van de chilipepers en hak ze fijn. Snipper het rode uitje ook fijn. Trek dan handschoentjes aan en kneed in een kom de rode ui, chilipeper, sap van 2 limoenen en 1 theelepel zout door elkaar.
Voeg de geraspte kokos, fijngehakte koriander en tonijn toe en meng met een lepel aal ingrediënten goed door elkaar en de tonijn een fijne textuur heeft.
Als de pita’s zijn afgekoeld kan je ze nog een beetje verwarmen, snijd ze daarna open en vul ze met wat blaadjes ijsbergsla en de mas uni.
Serveer wat limoenpartjes erbij! Eet smakelijk.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.