Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Pulled Mushroom Buns
Lekkere vegetarische broodjes voor vier personen en een gezonde cocktail.

Ingrediënten voor 4 broodjes:  
- 500 gram koningsoesterzwam
- 3 el kipkruiden zonder zout
- 2 tl knoflookpoeder
- flink wat zwarte peper
- 3 el sojasaus (geen ketjap maar de lichte japanse sojasaus zoals kikkoman of shoyu!)
- olie - 5 el
- 8 el vegan mayo (Jean Baton Vegan bij AH, Remia Mayolijn of Ekoplaza)
- verse basilicum
- 4 ronde broodjes
- 1 avocado, in dunne plakjes
- ingelegde rode kool
- een hand Rucola 

Ingelegde rode kool:
- een kwart rode kool
- 75 ml azijn
- 25 ml water
- 25 gram suiker
- 1 steranijs  

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 225 graden C. Bekleed een grote bak tray met bakpapier.
Trek de paddenstoelen met vork uit elkaar vanaf de uiteinden, alsof je ze uitkamt als het ware.

Meng de kipkruiden, knoflook en peper door de paddenstoelen. Voeg ook de soja saus toe en spreidt ze uit op de bak tray. Besprenkel royaal met olie. Bak in ca. 25 minuten gaar en goudbruin.

Hak ondertussen wat blaadjes basilicum ragfijn en meng door de mayo.
Verwarm de broodjes een minuutje mee in de oven. Snijd ze open en bestrijk elke zijde met mayo. Schep er een lekkere dot paddenstoelenvlees op, vervolgens 1/4 van de avocado, wat ingelegde rode kool en een pluk rucola.
Zet de deksels op de broodjes en ze zijn klaar om te serveren!  

Ingelegde Rode Kool:  
Snijd de rode kool in zo dun mogelijke reepjes en doe in een kommetje. Verhit de azijn met het water, de suiker en een steranijs zachtjes tot de suiker is opgelost. Giet de azijn over de kool en laat marineren tot gebruik. Hoe langer hoe lekkerder.

Echinacea-mocktail
Ook maakte de dames een gezonde cocktail.

Ingrediënten:
Schil van 1 biologische grapefruit
500 g rietsuiker
500 ml appelazijn
5 el gedroogde Echinacea-wortel
1 ½ el szechuenpeperkorrels
Enkele schijfjes gember
1 gedroogde hibiscusbloem
Bruiswater(eventueel)  

Bereiding:
Doe de schil van de grapefruit samen met de suiker in een schone glazen pot of weckpot. Kneus de schil een beetje met de suiker door met een houten lepel zachtjes in de pot te stampen. Voeg de overige ingrediënten toe, draai het deksel op de pot en schud goed om de suiker op te laten lossen.

Laat enkele dagen staan zodat de heilzame eigenschappen en smaken door de azijn kunnen worden opgenomen. Hoe langer je het mengsel laat staan, hoe intenser de smaak zal worden. Zodra je het klaar acht, giet je het mengsel door een zeef in een schone pot. Doe het in de zeeg achter gebleven prutje bij het afval. Draai het deksel op de pot en je kan het in de koelkast bewaren. Voor de mocktail giet je een scheut hiervan in een longdrinkglas. Voeg wat ijsblokjes toe en top af met bruiswater.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.