Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Radicchio met kaassaus en paneer van peterselie
Hollandse groente met een echte verwensaus.

Ingrediënten 
4 stronken radicchio
2 stonken prei
200 g achterham in plakken
50 gr roomboter (plus iets extra voor invetten ovenschaal)
50 gr bloem
500 ml melk
175 gr geraspte belegen kaas
1 bosje verse peterselie
1 teen knoflook
Een paar oude witte boterhammen
Snuf nootmuskaat
Zout en peper  

Bereiding
Verwarm je oven voor op 100 graden. 
Leg het brood op een rooster in het midden van je oven en bak het droog in circa 20 minuten. Het brood moet helemaal droog zijn maar niet verkleuren.
Haal de peterselie van de stelen, pel de knoflookteen en doe beiden in de keukenmachine. Pulseer tot het fijn gesneden is. Doe het drooggebakken brood erbij in de keukenmachine en maal het fijn tot de structuur van grof zand.  
Verwarm je oven nu tot 180 graden. Maak de radicchio schoon door de buitenste bladeren te verwijderen en het onderkantje eraf te snijden. Snij de radicchio over de lengte door twee en spoel af onder de kraan. Snij het losse groene blad van de prei af en snij ze over de lengte in kwarten. Spoel ook de prei schoon onder de kraan. Kook de witlof en prei tot ze gaar zijn in ongeveer 10 minuten. Giet af en laat alles uitlekken in een vergiet.  
Dan de kaassaus. Maak in een sauspannetje een roux van de roomboter en bloem door eerst op middel-laag vuur de roomboter te smelten en daarna alle bloem erbij te doen. Roer dit tot een glad mengsel en blijf roeren tot de roux naar koekjes ruikt. Op dat moment is de bloem gaar en kan de melk er bij. Doe eerst een klein scheutje melk bij je roux en als dit opgenomen is kun je de rest toevoegen. Breng het mengsel langzaam aan de kook tijdens voortdurend roeren met een garde. Voeg onder voortdurend roeren de kaas toe. Voeg als je een mooie dikke en egale saus hebt een snuf zout, peper en nootmuskaat toe.  
Vet een ovenschaal in waar de prei en radicchio netjes in naast elkaar passen. Rol de prei en de radicchio nu per stuk in een plakje ham. Schik deze rolletjes nu in de ovenschaal en giet de kaassaus er overheen. Strooi nu je peterselie-paneer over de ovenschotel en doe de ovenschaal nog 30 minuten in de oven tot hij door en door heet is en je paneer een mooie bruine kleur heeft.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.