Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Rarebit met prei
Een variatie op traditioneel Wels recept met gesmolten kaas

Voor 4 personen  

Ingrediënten
2 preien
4 stevige boterhammen
flinke klont boter
2 el bloem
200 ml donker bier
75 gram geraspte oude kaas
½ tl cayenne peper
1 el mosterd
worcestersaus  

Bereiding
Zet een pan met ruim water op en breng het aan de kook. Snijd ondertussen het wit van de preien af en spoel ze goed schoon. Het groene kun je terugleggen in de koelkast en voor een ander gerecht gebruiken. Het witte gaan we in ongeveer 5 minuten gaar koken. Daarna giet je ze af en laat je het staat tot gebruik.
Rooster ondertussen de boterhammen kort.
Zet een pan met een zware bodem op laag vuur. Smelt hierin de boter en voeg het bloem hieraan toe als de boter helemaal “uitgebruist” is. Gaar nu de bloem langzaam gedurende 2-3 minuten en voeg daarna langzaam het bier toe terwijl je rustig blijft roeren met een garde. Zorg ervoor dat er geen klontjes in de saus zitten. Voeg dan de kaas, cayenne peper en mosterd toe. Je hebt nu een dikke bechamelachtige kaassaus. Breng de saus op smaak met zout, peper en een eetlepel worcestersaus.
Verwarm de oven voor op een hete grilfunctie.
Smeer op ieder stuk brood een dot saus, leg daarop een stuk prei, en dek dit weer af met de saus. De boterham mag helemaal bedekt zijn. Leg de rarebits nu onder een hete grill en grill af tot de saus begint te kleuren.
Serveer met een frisse salade ernaast. 
Eet smakelijk!

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.