Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Antipastosalade met artisjok
Een lichte salade met worst

Meneer Wateetons kookt de hele week uit zijn boek Worstbijbel.

Ingrediënten(voor 1 groot bord):
200 g mesclun salade of andere gemengde salade
200 g droge worst naar wens, liefst van een italiaanse soort
2 goede tomaten
1 à 2 tl grove mosterd
4 el extra vergine olijfolie
1 tl citroensap
100 g gedroogde ham (bijvoorbeeld serrano, coppa of guanciale, of allemaal)
1 bal buffelmozzarella
6 artisjokharten uit blik
1 handje verse basilicum
½ handje verse oregano
1 handje groene olijven
Peper & zout

Bereiding:
Was indien nodig de sla en maak goed droog. Snijd de droge worst zo dun als mogelijk is, het liefst op een snijmachine. Een groot formaat worst is het mooist. Snijd de tomaten in dunne plakken.

Maak een dressing van de mosterd, olijfolie en citroensap. Meng de salade met de dressing en maak op een ruim bord mooi op met alle overige ingrediënten. En je weet het: mozzarella altijd scheuren niet snijden.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved