Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Salame Cioccolato
Een worst van chocolade in plaats van vlees!

Meneer Wateetons kookt de hele week uit zijn boek Worstbijbel.

Ingrediënten:
1ei
85 g suiker
Scheutje melk
100 g pure chocolade
70 g boter, in blokjes
Flinke scheut amaretto
50 g amandelen, in stukjes gehakt
210 g jodenkoeken, mariakaakjes of kaakjes naar wens, deels in stukjes gebroken, deels volledig verpulverd Poedersuiker

Optioneel: theelepel citroen- of sinaasappelsap

Bereiding:
Breek het ei in een kom en klop luchtig met de suiker en melk. Verwarm het mengsel voorzichtig au bain-marie en roer er de chocolade doorheen tot deze is gesmolten. Voeg vervolgens de boter toe en roer weer tot de boter is gesmolten. Voeg de amaretto, amandelen en koekkruimels toe zodat het een stevige brij wordt. Als het te stevig is, kun je nog wat melk toevoegen. Als het te zacht is, kun je wat meer koek toevoegen.

Schep het mengsel op een stuk bakpapier en rol het stevig op. Laat de worst een paar uur opstijven in koud water en snijd hem dan in plakjes.

Het Worstbijbelboek kun je hier bestellen!

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved