Geroosterde brioche met een salade van rivierkreeftjes

Klaas vult een heerlijk brioche broodje met riverkreeftjessalade met cocktailsaus.

Ingrediënten

  • 10 Brioche broodjes mini
  • 1 kilo rivierkreeftjes
  • 3 stengels bleekselderij
  • Sap van 1 citroen
  • 1 bosje bieslook
  • 2 avocado’s
  • 1 krop ijsberg sla
  • Peper en Zout

Cocktailsaus

  • 4 eetl. mayonaise
  • 100 ml slagroom
  • 1 eetlepel ketchup
  • 2 theelepels witte wijn azijn
  • 4 druppels tabasco
  • ½ theelepel paprika poeder
  • Peper en zout
  • ½ theelepel whisky

 Bereidingswijze

Snijd  de brioche open en rooster deze in een hete koekenpan. Klop met een garde of mixer de slagroom ietsjes stijf.  Voeg de rest van de ingrediënten toe en klop er doorheen. Proef of de cocktailsaus goed op smaak is. Wil je hem iets pittiger dan kun je wat tabasco toevoegen en wil je hem iets zuurder wat azijn.

 Snijd de bleekselderij in halve maantjes, snijd de avocado in kleine blokjes en snijd de bieslook in kleine ringetjes. Pak een grote kom en meng de rivierkreeftjes, avocado, bieslook en bleekselderij. Voeg de cocktailsaus per eetlepel toe tot het een mooie gebonden salade wordt Voeg voor het zuurtje de citroensap per eetlepel toe. Snijd als laatste de ijsberg sla fijn en voeg toe beleg de broodjes vlak voor serveren met de salade. 

Eet smakelijk!