Kerstbrood wentelteefjes met vers fruit en salted caramel

Een heerlijk kerst ontbijt, met salted caramel saus. Hier kan je geen nee tegen zeggen!

Kerstbrood wentelteefjes met vers fruit en salted caramel

Voor vier personen  

Ingrediënten:
1 ei
150 ml melk
1 vanillestokje
1 theel. kaneelpoeder
4 sneetjes kerstbrood
2 eetl. poedersuiker, voor bestuiven
Vers fruit: frambozen, blauwe bessen, bramen en aardbeien of je favo fruit  

Bereiding:
Klop het ei los met de melk het merg van het vanillestokje en kaneelpoeder.  

Smelt een klontje boter in een koekenpan. Haal het kerstbrood door het ei-melkmengsel en bak ze in de koekenpan goudbruin.  

Serveer de kerstwentelteefjes met vers fruit en salted caramel.    

Salted caramel saus  

Ingrediënten:
200 g suiker
100 ml water
90 g roomboter, ongezouten
125 ml slagroom  
½ theel. zeezout  

Bereiding:
Doe de suiker in een steelpan en bedek met het water, verhit op een laag vuur. Verhit tot het begint te pruttelen en geleidelijk van kleur verandert. Let op!! niet roeren tijdens dit proces.  

De karamel moet een mooie goud bruine kleur krijgen. Als het te lang lijkt te duren voordat je karamel kleurt, dan kun je het vuur wat hoger zetten. Let heel goed op dat het niet té donker wordt. Verbrand is verbrand.  

Wanneer de juiste goud bruine kleur bereikt is, voeg je meteen de boter toe. Het mengsel zal nu gaan bubbelen. Blijf voor ongeveer 1-2 minuten roeren tot de boter volledig opgelost is.  

Voeg voorzichtig de slagroom toe. Let goed op je vingers, het mengsel gaat knetteren door het toevoegen van een koude vloeistof. Blijf maximaal een minuut roeren totdat dit er goed doorheen Haal de caramelsaus van het vuur en voeg het zout naar smaak toe. Laat je salted caramel even afkoelen voor je het gebruikt en bewaar goed afgesloten in de koelkast. Ruim 2 weken in de koelkast.