Ingrediënten:
130 g boter, op kamertemperatuur
185 g kristalsuiker
1 ei
1 theel. vanille-extract
280 g bloem, gezeefd
½ theel. bakpoeder
Vulling:
frambozenjam
pistachepasta
karamelpasta
Extra nodig:
2 uitstekers in hartjesvorm: 1 grote en 1 kleine
Bereiding: Klop de boter en suiker luchtig. Voeg vervolgens het ei toe en vanille-extract. Doe hier het bloem bij, de bakpoeder en een snuf zout. Verpak het deeg in plasticfolie en laat een uur koud worden in de koelkast.
Rol het deeg uit en steek de hartjesvorm eruit. Steek bij de helft van de koekjes nog een klein hartje uit. Dit wordt de bovenkant van het koekje. Bak de koekjes 10 minuten op 180°C. Laat afkoelen.
Schep wat frambozenjam, pistachepasta of karamelpasta op de koekjes waar geen extra uitgestoken hartje in zit. Dit wordt de onderkant van het koekje.
Verdeel flink wat poedersuiker over de andere helft van de koekjes, waar wel een klein hartje in is uitgestoken. Dit wordt de bovenkant. Plak de koekjes op elkaar en spread the love!