Quesadilla's

Het lenteweer komt eraan! Daarom maakt London vandaag quesadilla's!

Ingrediënten  

Voor de guacamole
1/2 rijpe avocado, mooi groen van binnen
1/4 theel. sambal
1/2 geperste teen knoflook
1 eetl. limoensap

voor de salsa 
2 roma-tomaten, ontveld en zonder zaden
1/2 klein rood uitje
1/2 el limoensap
4 eetl. tomatenketchup

4 tortilla’s, soft medium van Santa Maria
volle naturel roomkaas
½ rode paprika, in kleine blokjes
½ gele paprika, in kleine blokjes
1/4 courgette, in kleine blokjes
1 limoen, sap
1 verse Jalapeño
geraspte kaas, jong belegen
bos koriander gehakt
zout en zwarte peper uit de molen
zonnebloemolie

 

Bereiding


Maak de guacamole door alle ingrediënten te pureren met een staafmixer. Of hak alles goed fijn met een mes. Meng de ingrediënten voor de salsa goed door elkaar.

Besmeer de vier tortilla’s met roomkaas. Hak de schijfjes Jalapeños fijn en verdeel ze goed over de 4 tortilla’s.

Mix de groenten met elkaar. Breng dit op smaak met een scheutje olijfolie, zout, peper en wat sap van 1 limoen. Beleg de tortilla’s met de groenten en de geraspte kaas.
Verdeel als laatst de fijngehakte koriander er overheen.

Vouw de 4 tortilla’s voor de helft. Smeer de helft van de tortilla in met wat zonnebloemolie. Bak ze in een koekenpan op matig vuur twee minuten aan iedere kant. Keer voorzichtig om met een spatel en druk daarmee de tortilla wat platter.

Wanneer je meerdere quesadilla’s maakt is het handig om de oven voor te verwarmen op 125 graden, zodat je de gebakken quesadilla’s warm kunt houden.

Met een tosti apparaat gaat ook super goed!