Vanillevla & chocoladevla

Een heerlijke toetje maakt London vandaag. Vanillevla en chocoladevla!

Voor 4 a 6 personen


Ingrediënten


vanillevla
1,5 vanillestokje
1 l melk
80 g suiker
38 g maïzena
4 eidooiers

chocoladevla
½ vanillestokje
1 l melk
120 g suiker
55 g cacaopoeder
38 g maïzena
4 eidooiers

 

Bereiding

Schraap het vanillemerg uit het vanillestokje. Doe deze samen met het leeggeschraapte stokje en 900 ml van de melk in een pan.

Breng dit aan de kook. Haal als de melk kookt het vanillestokje uit de pan.

Meng intussen de suiker en de maïzena met de rest van de melk. Klop daar als laatste de eidooiers door en meng dit door tot een egale massa.

Giet al roerend de helft van de hete melk bij de suikermix. Roer goed door. Giet dit mengsel bij de melk in de pan en breng alles onder voortdurend roeren aan de kook. Het mengsel wordt uiteindelijk dikker en gaat binden. Laat de vla 2 a 3 minuten doorkoken en giet hem vervolgens door een fijne zeef in een schaal.

Bedek de vla met vershoudfolie zodat er geen vel ontstaat. Laat de vla afkoelen en klop voor gebruik nog kort door met een garde.

De chocoladevla kan je op dezelfde manier bereiden. Voeg dan de cacaopoeder tegelijk met de maïzena toe.

Tip!
Deze vla is heel lekker met grof gehakte bitterkoekjes of met geraspte chocolade. Dan krijg je een soort stracciatellavla.