Visburgers met een groene kruidensaus

We gaan heerlijk het weekend in met de visburgers met groene kruidensaus van London!

Ingrediënten

2 aardappelen, geschild
Het wit van 1 prei
100 g witvis, in kleine stukjes
100 g verse zalm, in kleine stukjes
100 g garnalen
bloem
olie
4 tijgerbollen
rucola
2 tomaten
zout en zwarte peper

groene kruidensaus
40 g platte peterselie
60 g basilicum
25 g bieslook
150 ml olijfolie
2 eetl. limoensap

 

Bereiding

Kook de aardappelen en de prei gaar en plet dit tot een goed zacht mengsel. Kruid dit goed met peper en zout. Voeg de stukjes vis en de garnalen toe en maak er 4 mooie burgers van.

Wentel de burgers licht in bloem en bak ze mooi bruin in olie tot de vis gaar is. Je kunt de visburger ook door een opgeklopt ei halen en daarna door pankobroodkruim.

Maak de groene kruidensaus door de verse kruiden te mixen met zout, peper, olijfolie en limoensap tot dit een gladde saus wordt.

Leg op elk bord een burger met wat kruidensaus.

Ook lekker om er echt een broodje burger van te maken. Gril de tijgerbollen even. Leg hier vervolgens de tomaat, rucola, de burger en natuurlijk de saus op.

Heerlijk met frietjes!