Panzanella met voorjaarsgroenten

London maakt panzanella met voorjaarsgroenten, want Khadija Arib is te gast!

Ingrediënten

2 dikke sneden boerenbrood
1 bosje asperges
60 ml karnemelk
4 lente-uitjes
170 g sugar snaps
120 g feta
1 komkommer
130 g kruidenmix van verse basilicum, peterselie, munt en dille
2 citroenen
1 teen knoflook
Extra vierge olijfolie
Peper en zout

Bereiding

Rasp de knoflook en de schil van één citroen. Pers de twee citroenen uit in een kom. Voeg hier de knoflookrasp en de rasp van de citroen, de karnemelk en 6 eetlepels olijfolie aan toe en meng dit goed door elkaar. Breng de dressing op smaak met wat peper en zout.

Plet de komkommer lichtjes met een deegroller. Snijdt de komkommer, lente-uitjes en de sugar snaps in dunne plakjes en voeg deze bij de dressing.

Bak in een koekenpan de sneetjes brood aan beide kanten mooi goudbruin en knapperig in een pan met wat olie. Breng op smaak met een beetje zout.

Kook de asperges in dezelfde pan drie minuten. Zorg dat ze mooi heldergroen zijn en nog knapperig. Snijdt de asperges in grove stukken.

Leg de asperges op het bord met de dressing. Scheur de sneetjes brood boven het bord en verdeel het brood over de salade. Breng dit op smaak met wat peper en zout.

Verdeel de kruidenmix over de salade. Breek de feta in stukken en verdeel deze als laatst over de salade.

Eet smakelijk!