Koekjes op zondag

Kandijkoeken

Deze zondag maken we de lievelingskoeken van Mark Rutte, kandijkoeken!

Ingrediënten

120 g boter, op kamertemperatuur
120 g bruine kandijsuiker
100 ml kandijsiroop
2 grote eieren
250 g bloem
1 theel. bakpoeder
2 cm verse gember, zeer fijn geraspt
1 theel. kaneel, gemalen
1 theel. piment, gemalen
1 theel. korianderzaadjes, gemalen
¼ theel. zwarte peper, gemalen
150 g lichte kandijsuiker (om het deeg in te rollen)

Bereiding

Verhit de oven tot 180°C en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.

Klop de boter met de bruine kandijsuiker romig met een mixer gedurende 5 minuten. Voeg er de kandijsiroop en de eieren aan toe en mix goed door tot de eieren zijn opgenomen.

Voeg het bloem, bakpoeder, gember, kaneel, piment, korianderzaadjes en zwarte peper toe aan de geklopte boter. Dek het deeg af en plaats een uur in de koelkast.

Vorm van het deeg golfballetjes en rol ze door de lichte kandijsuiker. Leg 4 á 5 stuks tegelijkertijd op de bakplaat. Houd voldoende afstand tussen de koekjes, ze vloeien nog uit. Bak de koeken 12-15 minuten in de oven. Leg ze na 2 minuten voorzichtig op een rooster en laat ze volledig afkoelen.