Power curry met vega kip

Internationale Vrouwendag én week zonder vlees. London begint de week goed met deze gele curry met vega kip!

Ingrediënten

320 g vegetarische kipstukjes
400 g verse broccoli
2 sjalotjes
300 g zilvervliesrijst
400 ml kokosmelk
2 eetl. zonnebloemolie
75 g gele curry pasta
2 limoen
1 tomaat
½ bosje bieslook
1 spaanse peper
koriander, optioneel

Bereiding

Snij de sjalotjes in halve ringen en maak van de broccoli roosjes.

Kook de rijst gaar.

Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak de vegetarische Kipstukjes goudbruin en knapperig. Voeg de sjalot en broccoli toe en bak deze 3 a 4 minuten mee.

Zet het vuur laag, voeg de kokosmelk en de currypasta toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Voeg het sap van 1 limoen toe en laat het gerecht 1 a 2 minuten zachtjes doorkoken. Voor het serveren van de curry mag de tomaat erbij die in blokjes is gesneden.

Garneer het af met wat geplukte koriander, in ringen gesneden spaanse peper en een paar partjes limoen.

Serveer de curry met de rijst en wat bieslook fijngesneden on top.