Frisse citroenpudding

Hidde komt vandaag weer bij ons bakken. Hij neemt de lente mee met deze frisse citroenpudding!

Ingrediënten

2 eetl. boter
200 g suiker
3 eieren, gescheiden
32 g bloem
240 ml melk
80 ml citroensap
1 eetl. citroenrasp
¼ theel. zout
50 g poedersuiker

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Vet een ramekin van 1,5 liter licht in.

Houdt twee eetlepels suiker apart voor later.

Voeg bij de overige suiker de boter toe en klop dit met een mixer goed door. Het zal nog een beetje kruimelig zijn. Voeg de eierdooiers één voor één toe en meng dit weer goed door elkaar. Meng de bloem en het zout door je beslag. Voeg als laatst de melk en het citroensap toe en meng het voor de laatste keer met de mixer goed door elkaar.

Mix in een schone kom de eiwitten totdat er schuimende zachte pieken ontstaan. Strooi hier de overgebleven twee eetlepels suiker overheen en mix dit er goed doorheen.

Voeg de eiwitten bij het beslag. Meng dit voorzichtig door elkaar. Je wilt niet de luchtigheid van de eiwitten eruit slaan.

Doe de ramekin in een hoge braadpan. Schep het beslag in de ramekin. Giet nu voorzichtig water in de braadpan zodat de ramekin ongeveer tot de helft onder water staat.

Zet dit 40 tot 45 minuten in de oven. De pudding moet goudkleurig zijn, maar niet bruin. Laat het een paar minuten afkoelen voordat je de poedersuiker eroverheen doet met een zeef.

Geniet ervan!