Tomatensalade met bonen en ricotta

Lilian Marijnissen krijgt van London een lekkere tomatensalade mee als lunch, met als extra een virgin Bloody Mary!

Ingrediënten

1 blik cannellini bonen, afgegoten en gespoeld
1 rode ui
1 rode chilipeper, zonder zaadlijsten
200 g kerstomaten
ricotta, naar smaak
1 eetl. rode wijnazijn
3 eetl. lekkere olijfolie
zeezout
zwarte peper
¼ bos platte peterselie
¼ bos verse bieslook

Bereiding

Giet de bonen af en spoel af onder stromend water. Snijd de rode ui in halve ringen en de chilipeper in dunne ringetjes.

Halveer de tomaten. Mix de bonen, ui, chilipeper en de tomaten door elkaar en doe de salade in een schaal. Verdeel de ricotta over de salade.

Meng voor de vinaigrette 1 eetlepel rode wijnazijn met 3 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met zeezout en vers gemalen peper.

Verdeel de vinaigrette over de salade en garneer het met blaadjes verse platte peterselie en fijn gesneden bieslook.

Tip!
 Ook lekker voor door de salade, een rode grapefruit of sinaasappel!

Ingrediënten

½ citroen
180 ml tomatensap
3 theel. worcestershiresauce
3 ijsklontjes
3 druppels tabasco
1 stengel bleekselderij

Bereiding

Snijd 1 partje van de citroen en pers de rest van de vrucht uit.

Doe 1 eetlepel per persoon van het citroensap met het tomatensap, de worcestershiresaus en ijsklontjes in de cocktailshaker. Breng op smaak met tabasco, peper en eventueel zout en schud alles goed door elkaar.

Schenk de Bloody Mary in een glas en garneer met de bleekselderij en het partje citroen.