Heldere tomatensoep met zeekraal

Vandaag maakt London een heerlijke tomatensoep met zeekraal!

Ingrediënten
2 kilo hele rijpe tomaten, in blokjes
1 sjalot, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
3 takjes dille
4 eetl. witte wijn, droge
2 stengels bleekselderij , fijn gesneden
4 tomaten in verschillende kleuren*, in heel dunne plakjes
1 eetl. olijfolie + extra om te druppelen
6 olijven, zonder pit, in plakjes
Handje zeekraal, gebakken
Geroosterd olijvenbrood voor erbij

Bereiding
Doe de blokjes tomaat, de sjalot, de helft van de knoflook, de helft dille, 2 eetlepels wijn en de bleekselderij in een kom en laat ze 40 minuten marineren. Maal het tomatenmengsel in de keukenmachine nog wat kleiner.

Leg een theedoek in een zeef, zet boven een kom en schep het tomatenmengsel erin. Laat afgedekt in de koelkast 2 uur uitlekken (leg er iets zwaars op). Het vocht dat eruit komt is helder. Breng de bouillon op smaak met peper en zout.

Meng intussen de mix tomaatplakjes met de overige knoflook, wijn, de dille, 1 eetlepel olijfolie en peper en zout. Laat 2 uur op kamertemperatuur intrekken.

Verwarm de heldere soep op laag vuur. Laat de tomaatplakjes uitlekken, het uitlek vocht is ook heerlijk door de bouillon.

Verdeel de olijven en tomaatplakjes in soepborden. Schenk de warme soep erop. Versier met wat gebakken zeekraal en bedruppel met olijfolie.

Serveer er wat sneetjes geroosterd olijvenbrood bij.

*Ga voor de beste, rijpste tomaten die er te koop zijn. Bijvoorbeeld Tasty tomaten. Rode tomaten zijn ook prima als er geen gekleurde tomaten zijn.