Gegrilde bloemkool met couscous en granaatappel

Jigal is weer bij ons. Hij maakt heerlijke gegrilde bloemkool met couscous en granaatappelpitten!

Ingrediënten
1 bloemkool, in roosjes
natuurazijn
100 g (kokos)yoghurt
1 theel. maïzena
1 grote teen knoflook, fijn geraspt
1 theel (pikant) paprikapoeder
2 eetl. extra vergine olijfolie
rasp van 1 citroen
150 g couscous
olijfolie
1 theel. gemalen komijn
1 theel. gemalen kurkuma
½ theel. kaneel
½ theel. gemalen koriander
100 ml zoetzure chilisaus
1 kleine rode ui, dun gesnipperd
½ bosje munt
½ bosje koriander
½ bosje peterselie
5 eetl. granaatappelpitten
100 g blanke gehalveerde amandelen, geroosterd
sap van ½-1 citroen

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Dompel de bloemkoolroosjes onder in een kom met water en een scheutje azijn. Laat dit minstens 20 minuten staan. Giet af en zet 2 minuten in de hete oven om droog te stomen.

Roer de (kokos)yoghurt, maïzena, knoflook, paprikapoeder, olie, citroenrasp en een flinke snuf grof zout in een grote kom door elkaar. Haal de bloemkoolroosjes door het beslag. Leg de roosjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de roosjes 30 minuten in de oven totdat ze lichtgoudbruin zijn.

Giet 300 milliliter kokend water bij de couscous en laat 2 minuten wellen. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en roer de couscous los in de hete pan. Zet het vuur laag en voeg de specerijen toe. laat de couscous langzaam droogstomen in de pan. Roer regelmatig met een garde. Proef en breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Zet de oven zodra de bloemkoolroosjes lichtgoudbruin zijn op grillstand en draai de temperatuur naar 250 graden. Hussel in een kom de chilisaus door de bloemkoolroosjes en leg terug op de bakplaat. Grill in de oven totdat ze lichte schoeiplekken krijgen.

Voeg de rode ui, verse kruiden, granaatappelpitten en amandelen toe aan de couscous en breng op smaak met citroensap, een royale hoeveelheid olijfolie, verse peper en zout. Doe in een grote schaal en verdeel de bloemkoolroosjes eroverheen.