Glasnoedelsalade met gemarineerde zalm

Op het menu vandaag: Glasnoedelsalade met gemarineerde zalm!

Ingrediënten
½ bosje bladpeterselie
3 takjes tijm
2 eetl. tomatenpuree
1 theel. wasabi
4 theel. sojasaus
1 bosje munt
2 eetl. sesamolie
zout
versgemalen peper
4 eetl. cashewnoten
2 rode paprika's
2 gele paprika's
150 g rucola
150 g veldsla
1 eetl. olijfolie extra vergine
1 limoen
4 zalmmoten, ongeveer 120 g per stuk
250 g glasnoedels

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.

Hak de peterselie fijn en bewaar de helft voor de salade. Ris en hak de tijm.

Meng de tomatenpuree, wasabi, kruiden en een derde van de sojasaus door elkaar.

Besmeer de bovenkant van de zalmmoten royaal met het mengsel.

Bak de zalm op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven in ongeveer 10 minuten gaar.

Kook het water in een pan en wel de glasnoedels voor ongeveer 5 minuten in het water.

Halveer de gele paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.

Pluk en hak de munt fijn.

Giet de noedels af, spoel ze koud en laat ze goed uitlekken.

Meng de noedels, paprika, de helft van de munt en sesamolie met elkaar. Breng op smaak met een snufje zout, peper en de resterende sojasaus.

Rooster de cashewnoten in een droge pan in circa 2 minuten goudbruin.

Halveer de rode paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.

Meng de rucola,veldsla, paprika, cashewnoten, de resterende peterselie, munt en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.

Pers een halve limoen uit boven de kom en meng de salade door elkaar.