Tortellinisoep met lentegroenten

Het lenteweer komt ons steeds meer tegemoet. Daar past deze tortellinisoep met lentegroenten natuurlijk perfect bij!

Ingrediënten
450 g tortellini, gevuld na eigen keus
100 g babyspinazie
175 g chorizo, dunne plakjes halve maan
130 g azukiboontjes of witte bonen, gekookt en uitgelekt
250 g tomaten uit blik
600 ml kippenbouillon of groentebouillon
3 eetl. bloem
2 eetl. boter
½ limoen
zout en zwarte peper
2 stengels lente-ui, fijne ringen gesneden

Bereiding

Kook de tortellini al dente in een grote pan met gezouten water. Giet af en bewaar in een kom.

Verhit een pan en bak de stukjes chorizoworst op middel hoog vuur tot ze rondom goudbruin zijn. Schep ze uit de pan en veeg de pan schoon met een stukje keukenpapier.

Smelt de rest van de boter in dezelfde pan, voeg de bloem toe en roer goed met een garde. Laat de bloem zo even een minuut garen.

Voeg dan de tomaten en de bouillon toe en blijf roeren.

Kook de bonen en giet ze af. Doe ze samen met de stukjes chorizo bij de soep.

Voeg ook de spinazie toe. Laat 3 minuten op laag vuur pruttelen in de pan.

Doe de tortellini erbij. Breng de tortellinisoep eventueel nog op smaak met zout en peper en wat limoensap.

Maak af met de lente-ui.