Quiche met appel Pink Lady® en brie en een salade van appel Pink Lady® en venkel

Een quiche rijk gevuld met de appels van Pink Lady® en brie! Met een frisse appelsalade met venkel is dit een top gerecht voor de dinsdagavond!

Ingrediënten
Vulling
6 eieren
200 g spekreepjes
200 g brie
2 appels, Pink Lady®
100 g rozijnen
1 grote rode ui
120 ml kookroom
100 g geraspte jonge kaas
peper en zout

Bodem
1 eierdooier
175 g ongezouten roomboter
2 eetl. ijswater
300 g bloem
½ theel. Zout

Benodigdheden
Quichevorm met losse bodem Ø 24 cm

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Doe de boter, in kleine blokjes, samen met de bloem en een ½ theelepel zout in een keukenmachine. Heb je liever een zoet deeg, vervang het zout dan door poedersuiker.

Meng het tot een fijn kruimelig deeg. Voeg tijdens het draaien de eierdooier en het water toe. Laat de keukenmachine verder draaien tot je een samenhangend deeg krijgt.

Haal het deeg uit de keukenmachine en vorm het, op een bebloemd werkblad, tot een bal. Rol dit uit tot een platte, ronde schijf en pak het in met plasticfolie. Dit kan voor 1 uur in de koelkast.

Haal het deeg na 1 uur uit de koelkast en rol deze nog wat platter zodat het in de quichevorm past.

Vet de quichevorm in en leg het deeg in de vorm, druk deze wat aan en snijd het overtollige deeg weg van de rand.

Prik met een vork gaatjes in de bodem. Leg hier een stuk bakpapier op, en vulde de vorm met rijst of bakgewichtjes. Bak de bodem voor 15 minuten in de oven.

Quichevulling

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Zodra de bodem klaar is, kan deze gevuld worden.
Schil 2 appels Pink Lady® en snijd in dunne plakken. Snijd de ui in dunne ringen en leg deze als eerste in de quiche. Verdeel hier de appels en rozijnen overheen.

Bak de spekjes in een koekenpan zonder olie. Verdeel deze over de ui, appel en rozijn.

Snijd nu de brie in plakken en verdeel dit ook over de quiche.

Voeg in een kom de eieren en room samen met wat peper en zout. Meng dit goed door met een garde.

Giet het eiermengel over de quiche. Rasp de kaas en strooi dit als laatst over de quiche. Bak de quiche voor 25 tot 30 minuten.

 

Pink Lady® Appel venkel salade

Ingrediënten

2 appels, Pink Llady®
2 stuks kleine venkel
½ citroen, sap
12 radijsjes
4 eieren
peper en zout

roomdressing
2 eetl. room
2 eetl. olijfolie
1 theel. dijonmosterd
1 theel. appelazijn
peper en zout

Bereiding

Maak de dressing door alle ingrediënten goed te mengen tot een mooie roomdressing.

Snijd de appel Pink Lady®, venkel en radijs in flinterdunne plakjes, dit werkt het beste met een mandoline, snijmachine of scherp mes. Doop de appelschijfjes in de citroensap om het bruin worden van de appel Pink Lady® te voorkomen.
Kook de eieren in 6 minuten. Spoel af onder koud water en pel de eieren.

Meng de appel, venkel en radijsjes met wat van de dressing. Snijd de eieren in tweeën en voeg deze toe aan de salade. Voeg wat peper en zout toe naar smaak.

Serveer de salade met het groen van de venkel en nog wat roomdressing.

 

Pink Lady®, veel meer dan een appel

Pink Lady® vindt het belangrijk dat alleen de beste appels in de supermarkt belanden. Helaas blijven er appels die net niet in het perfecte plaatje passen. Gelukkig is er voor elke soort een goede plek. Zo vinden de kleinste appels een plekje bij de kleinste thuis, PinKids voor de kids. De appels die niet voldoen aan de strenge criteria wordt appelmoes of appelsap van gemaakt. En de dieren krijgen de meest beschadigde, maar zeker niet de minst lekkere!

Heb je nou nog appels liggen die eigenlijk de beste tijd wel hebben gehad? Maak er dan appelmoes van!

Ingrediënten
1 kg appels, Pink Lady®
1 eetl. appelstroop
1 theel. kaneel
klontje boter
½ citroen
100 ml water
1 tot 3 eetl. vanillesuiker

Bereiding
Schil de appels, ontpit ze en snijd ze in stukjes. Doe de appels in een pannetje met de overige ingrediënten, behalve de citroen.

Rasp met een fijne rasp de schil van de citroen en voeg samen met het sap van de citroen toe. Zet op een matig vuur. Zodra het gaat pruttelen mag het op een laag vuurtje. Het vuur mag uit als er een echte moes is ontstaan.

Laat de moes vooral zoals jij lekker vindt. Dus met nog wat stukjes appel erin, of wat extra suiker!

Wil je meer weten over de Pink Lady® appels? Kijk dan hier!