Ingrediënten
300 g spaghetti
4 kippendijfi lets
1 eetl. paellakruiden, plus iets extra voor de kip
peper en zout
olijfolie
1 ui
2 tenen knoflook
100 g verse chorizo (ofeen ander kruidig vers worstje)
2 vleestomaten
1 groene paprika
1 rode paprika
200 g gamba’s
200 g doperwten
300 ml water
1 biologische citroen
20 g bladpeterselie
Bereiding
Als je geen fideo kunt vinden, en die kans is best groot, breek dan spaghetti in stukjes van ongeveer 5 centimeter lang. Het makkelijkst doe je dat door de spaghetti in een grote kom te doen, er een theedoek overheen te leggen en met je handen eronder alles in stukken te breken. Maar… hoe onregelmatiger, hoe mooier!
Snijd de kippendijen op het dunne gedeelte doormidden en kruid ze met een beetje van de paellakruiden en eventueel met peper en zout. Zet een grote (paella)pan op het vuur met wat olijfolie en braad de kip aan. Als de kip goudbruin is, zet je het vuur laag en gaar je nog heel even door. Haal daarna de kip uit de pan en zet apart.
Snijd de ui, knoflook, chorizo, tomaten en paprika’s in stukjes en bak alles in de pan waar de kip in gebakken is. Voeg de gamba’s toe, en als die kleur krijgen kunnen de doperwten en pasta erbij. Strooi de paellakruiden erin, roer door en voeg het water toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen.
Doe de gebakken kip erbij, roer goed door en maak af met een schijfje citroen en een beetje gesneden bladpeterselie.
Ingrediënten
1 biologische citroen
olijfolie
peper en zout
¼ watermeloen
4 trostomaten
30 g verse munt
100 g feta
Bereiding
Rasp de citroen en zet de rasp apart. Pers daarna de citroen uit en meng het sap in een grote kom
met drie eetlepels olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de watermeloen in punten van ongeveer 2 centimeter dik en verwijder de schil; snijd de
punten daarna in blokjes. Snijd de tomaten in onregelmatige stukjes. Leg de blokjes watermeloen
en de stukjes tomaat in de kom. Snijd de grote bladeren van de munt fijn en voeg ze toe. Roer
alles goed door.
Brokkel de feta erover en maak af door de rasp van de citroen erover te strooien en
te garneren met de overgebleven munt.
Bestel het boek ' Buiten eten met Pieter Kok' hier!