Ingrediënten
500 g rabarber
70 g rode port
70 g kristalsuiker
Bereiding
Was de rabarberstengels en schil ze met een dunschiller. Snijd de rabarber in stukken van circa 5 centimeter.
Doe de rabarber nu in een pan en voeg de port en de suiker toe.
Breng nu zachtjes aan de kook en laat circa 30 minuten pruttelen tot de rabarber goed gaar is.
Laat afkoelen tot lauwwarm.
Ingrediënten
1 wit brood
40 g rozijnen
50 g boter
45 g kristalsuiker
150 g ei
150 g slagroom
600 g volle melk
75 g kristalsuiker
1 vanillestokje
Bereiding
Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Trek dit in de melk.
Zeef het stokje eruit en voeg de slagroom toe. Breng dit aan de kook.
Meng de suiker met het ei, voeg toe en gaar tot 85 °C.
Smelt de boter, snij de korstjes van het brood en smeer ze in met de boter.
Meng het brood met de suiker en rozijnen en schik ze in een in gevette vorm.
Giet de custard erover.
Bak af op 180°C in circa 40 minuten.